Svieže jahodové rezy
Autor receptu: klaura
Jahody dozrievajú a receptov na svieže zákusky nikdy nie je dosť.
8-10 porcií |
40 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Zmäknutú Heru vymiešame do peny s kryštálovým cukrom, postupne pridávame žĺtky, vanilínový cukor, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu a sneh z bielkov. Natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme do ružova a necháme vychladnúť.
- Jahody naukladáme husto vedľa seba na korpus, uvaríme tortové želé v 0,5 litri vody podľa návodu a polievame s ním jahody. Necháme stuhnúť.
- Ušľaháme šľahačku spolu so stužovačom, pridáme cukor, kyslú smotanu a vmiešame tvaroh. Natrieme na stuhnutú jahodovú vrstvu. Povrch som ešte poliala zvyšným želé.