Foto: archaa
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha a odložíme na chvíľu do chladničky.
- 2
Maslo zasa vyšľaháme s cukrom a škoricou, pridáme múku a smotanu. Do tohto krému zľahka primiešame sneh z bielkov a necháme v chladničke hodinku odpočívať.
- 3
Rúru predhrejeme na 220 stupňov.Plech vystelieme papierom na pečenie a 1 ČL pripraveného cesta naň natenko rozotrieme do oválneho tvaru. Na jeden plech rozotrite asi 3-4 oválne placky a dajte piecť na strednej mriežke 4-6 minút. Doba pečenia záleži od vašej rúry, tak ozaj odporúčam sledovať, aby sa vám nespálili. Placky by mali mať jemnú hnedú farbu, vtedy sú správne upečené.
- 4
Placky ihneď po vybratí z rúry zrolujeme z dlhšej strany do tvaru trubičky pomocou drevenej varešky, na ktorú placky namotáme a necháme vychladnúť. Podotýkam, že vychladnuté sú takmer okamžite, preto dávajte pozor, konať musíte rýchlo.
- 5
Varešku vyberte a trubičky pocukrujte práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja tie trubičky mám v dvoch veľkostiach, jedny sú tie klasické na trubičky a druhé sú veľkosťou ako trubičky na fotografiách.