Foto: archaa
Tento koláč je pre mňa ozaj svetový... Nielenže je tak výborný, ale neobsahuje ani štipku múky, takže je vhodný aj pre bezlepkáčov a upečený Zobraziť celý popisTento koláč je pre mňa ozaj svetový... Nielenže je tak výborný, ale neobsahuje ani štipku múky, takže je vhodný aj pre bezlepkáčov a upečený ho máte ešte aj raz-dva..
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou a necháme trochu vychladnúť.
- 2
Žĺtky oddelíme od bielkov.
- 3
Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha a odložíme bokom.
- 4
Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru do peny a pridáme vychladenú, ale ešte tekutú čokoládovo-maslovú zmes.
- 5
Pridáme vyšľahané bielky a zamiešame ich veľmi jemne vareškou do čokoládovej masy.
- 6
Odopínaciu tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej navrstíme.
- 7
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi pol hodiny.
- 8
Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy, nakrájame a podávame s kopčekom jogurtu alebo ak chcete, s vyšľahanou šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujeeeeem
Tesim sa a aj ja dakujem
Vdaka!
Veru mnam! Velmi pekne dakujem!
@Dosa a @Danda3
Dakujeeeeem
Vdaka:)
Budem sa tešiť!
Pod tymto nazvom som o nom este nepocula...ale mozne je vselico...Lava kolac poznam a pecie sa tak aby "vytiekol" pri nacati...tento to nerobi :)
Robim ho uz treti raz, stal sa sucastou domacich stabilnych receptov ; ))