
Foto: archaa
Tento koláč je pre mňa ozaj svetový... Nielenže je tak výborný, ale neobsahuje ani štipku múky, takže je vhodný aj pre bezlepkáčov a upečený ho máte ešte aj raz-dva..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
80 g (alebo trstinový) |
|
300 g |
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou a necháme trochu vychladnúť.
- 2
Žĺtky oddelíme od bielkov.
- 3
Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha a odložíme bokom.
- 4
Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru do peny a pridáme vychladenú, ale ešte tekutú čokoládovo-maslovú zmes.
- 5
Pridáme vyšľahané bielky a zamiešame ich veľmi jemne vareškou do čokoládovej masy.
- 6
Odopínaciu tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej navrstíme.
- 7
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi pol hodiny.
- 8
Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy, nakrájame a podávame s kopčekom jogurtu alebo ak chcete, s vyšľahanou šľahačkou.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu