Svetový čokoládový koláč bez múky

Autor receptu: archaa

Tento koláč je pre mňa ozaj svetový... Nielenže je tak výborný, ale neobsahuje ani štipku múky, takže je vhodný aj pre bezlepkáčov a upečený ho máte ešte aj raz-dva..

8-10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou a necháme trochu vychladnúť.
  2. Žĺtky oddelíme od bielkov.
  3. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha a odložíme bokom.
  4. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru do peny a pridáme vychladenú, ale ešte tekutú čokoládovo-maslovú zmes.
  5. Pridáme vyšľahané bielky a zamiešame ich veľmi jemne vareškou do čokoládovej masy.
  6. Odopínaciu tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej navrstíme.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi pol hodiny.
  8. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy, nakrájame a podávame s kopčekom jogurtu alebo ak chcete, s vyšľahanou šľahačkou.