Svetový čokoládový koláč bez múky
Autor receptu: archaa
Tento koláč je pre mňa ozaj svetový... Nielenže je tak výborný, ale neobsahuje ani štipku
múky, takže je vhodný aj
pre bezlepkáčov a upečený ho máte ešte aj raz-dva..
8-10 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou a necháme trochu vychladnúť.
- Žĺtky oddelíme od bielkov.
- Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha a odložíme bokom.
- Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru do peny a pridáme vychladenú, ale ešte tekutú čokoládovo-maslovú zmes.
- Pridáme vyšľahané bielky a zamiešame ich veľmi jemne vareškou do čokoládovej masy.
- Odopínaciu tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej navrstíme.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi pol hodiny.
- Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy, nakrájame a podávame s kopčekom jogurtu alebo ak chcete, s vyšľahanou šľahačkou.