Foto: jody
Tak si predstavme, že máme druhý sviatok vianočný a sme prejedení vyprážaným kaprom a majonézovým šalátom. Sme takí napchatí, že ešte neprišiel čas piecť Zobraziť celý popisTak si predstavme, že máme druhý sviatok vianočný a sme prejedení vyprážaným kaprom a majonézovým šalátom. Sme takí napchatí, že ešte neprišiel čas piecť kačicu či hus, prípadne sme ich piekli už prvý sviatok vianočný a teraz sa nevládzeme ani hýbať, nieto ešte jesť. Ale hlad je hlad, ten očný najväčší, a tak si spravíme celkom jednoduché a nie príliš ťažké jedlo pre náš roztiahnutý žalúdok. :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vykostené stehná nakrájame na tenké slížiky. Zemiaky poriadne umyjeme a aj so šupkou nakrájame na tenké kolieska.
-
2
Zapekaciu misu vymažeme maslom a vyložíme prvou vrstvou zemiakov.
-
3
Pridáme mäso,...
-
4
...hrášok, koreniny a sušený rozmarín.
-
5
A pokračujeme ďalej, vrstvu po vrstve...
-
6
a posledná vrstva sú zemiaky. Šupneme do rúry prikryté alobalom a polhodinu až 40 minút pečieme.
-
7
Medzitým sušené huby podrvíme (napríklad v mažiari) a zmiešame so smotanou (stačí aj 10%-ná). Pridáme ešte papriku a vňať.
-
8
Smotanovú zmes nalejeme na zemiaky, znovu prikryjeme alobalom a vrátime do trúby.
-
9
Po cca 20-tich minútach alobal zložíme a ešte 20 minút zapekáme do chrumkava.
-
10
No a potom už len naložíme tanier kopcom a ako šalátik si dáme surovú kyslú kapustu.
-
11
Prajem dobrú chuť. :-)
-
12
A ako dezert si vychutnáme západ slnka. :-)
Diskusia k receptu