Táto torta mala ladiť s fialovou výzdobou. Ja fialovú veľmi nemusím, ale dopadlo to celkom dobre.
Suroviny
| Cesto 1: | |
| 8 ks |
|
| 8 lyžíc |
|
| 8 lyžíc |
|
| 2 lyžice |
|
| 1/2 ks |
|
| Cesto 2: | |
| 4 ks |
|
| 4 lyžice |
|
| 3 lyžice |
|
| 3 lyžce |
|
| 1/3 ks |
|
| Plnka 1: | |
| 6 ks |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| Plnka 2: | |
| 1 ks |
|
| ks |
|
Postup
-
1
bielky šľaháme nad parou s cukrom, pridáme žĺtka, postupne pridávame múku s práškom do pečiva a nakoniec kakao.upečieme. Druhé cesto rovnako a namiesto kakaa pridáme mleté orechy.
-
2
Kakaový krém: vajíčka celé šľahať nad parou s cukrom do zhustnutia (asi 20 min.) potom pridáme kakao (skoro celé), necháme vychladnúť a potom postupne zašľaháme do zmeknutého masla. Karamelový krém: salko uvaríme ( 2 - 3 hod.) vychladnuté ostupne vyšľaháme s maslom - ja pridávam salko do masla. Naplníme torta a chladíme.
- 3
Torty potiahneme poťahovacou hmotou každú zvlášť, dáme na seba (ak sú ako tu len dve tak tortu netreba vystužiť) .
- 4
A zdobíme .... Trochu som sa bála srdiečok z poťahovacej hmoty, ale ak sú spravené o deň skôr, dobre stuhnú , držia tvar a prežijú aj prepravu.
- 3









Gratulujem.