Svadobná torta vo fialovom

Autor receptu: kkatka

Táto torta mala ladiť s fialovou výzdobou. Ja fialovú veľmi nemusím, ale dopadlo to celkom dobre.

Suroviny

Postup

  1. bielky šľaháme nad parou s cukrom, pridáme žĺtka, postupne pridávame múku s práškom do pečiva a nakoniec kakao.upečieme. Druhé cesto rovnako a namiesto kakaa pridáme mleté orechy.
  2. Kakaový krém: vajíčka celé šľahať nad parou s cukrom do zhustnutia (asi 20 min.) potom pridáme kakao (skoro celé), necháme vychladnúť a potom postupne zašľaháme do zmeknutého masla. Karamelový krém: salko uvaríme ( 2 - 3 hod.) vychladnuté ostupne vyšľaháme s maslom - ja pridávam salko do masla. Naplníme torta a chladíme.
  3. Torty potiahneme poťahovacou hmotou každú zvlášť, dáme na seba (ak sú ako tu len dve tak tortu netreba vystužiť) .
  4. A zdobíme .... Trochu som sa bála srdiečok z poťahovacej hmoty, ale ak sú spravené o deň skôr, dobre stuhnú , držia tvar a prežijú aj prepravu.