Foto: archaa
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
750 g |
|
275 g |
|
1 ČL |
|
250 g (alebo margarín) |
|
5 ks |
|
2 ČL |
|
250 g |
|
40 g |
|
2 PL |
|
na posypanie |
|
na vysypanie formy |
|
na vymastenie |
|
|
Postup
-
1
Slivky umyjeme,odkôstkujeme a nakrájame na štvrtky. Asi 1 PL vody, 75g cukru, škoricu a slivky vložíme do hrnca, premiešame a necháme krátko prejsť varom.
-
2
Kukuričný škrob vymiešame s 5 PL vody
-
3
a vlejeme do sliviek, ešte raz necháme prejsť varom a odstavíme.Necháme vychladnúť.
-
4
Maslo, zbytok cukru a vanilku spolu vyšľaháme do peny, pridáme vajcia, PDP a múku.
-
5
Pol cesta navrstvíme do vymastenej a krupicou vysypanej formy na bábovku.
-
6
Slivkový kompót, ktorý nám už medzitým vychladol navrstvíme na cesto a uhladíme
-
7
Pridáme druhú polovicu cesta, znova uhladíme a trocha formou pobúchame, aby sa nám cesto dostalo všade.
-
8
Pri 200 stupňoch pečieme prikryté alobalom asi 50 minút, potom odkryjeme a ešte dopečieme do ružova asi 10 minút. Vaberieme a NECHÁME ÚPLNE VYCHLADNÚŤ.
-
9
Dobre vychladnutú a stuhnutú ju vyklopíme, potrieme džemom a posypeme práškovým cukrom.
je nutné až 5 vajec?možno aj na plech..??
Izabella929: ďakujem :) je šťavnatá a vôbec nie suchá, trocha zmeny v bábovkách občas dobre padne...
@kimlo : s mrazenými som zatiaľ nerobila, ale hádam hej, pokiaľ by boli po rozmrazení veľmi vodnaté tak odporúčam pridať viac škrobu aby držali ako plnka pokope
Ako som už písala vyššie v komentári pre @Radost robievam takto podľa originálu...šikovné gazdinky si však môžu čo-to sami sebe a svojim potrebám prispôsobiť :)