Švábska slivková bábovka (fotorecept)
Autor receptu: archaa
8-10 porcií |
40 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup- Slivky umyjeme,odkôstkujeme a nakrájame na štvrtky. Asi 1 PL vody, 75g cukru, škoricu a slivky vložíme do hrnca, premiešame a necháme krátko prejsť varom.
- Kukuričný škrob vymiešame s 5 PL vody
- a vlejeme do sliviek, ešte raz necháme prejsť varom a odstavíme.Necháme vychladnúť.
- Maslo, zbytok cukru a vanilku spolu vyšľaháme do peny, pridáme vajcia, PDP a múku.
- Pol cesta navrstvíme do vymastenej a krupicou vysypanej formy na bábovku.
- Slivkový kompót, ktorý nám už medzitým vychladol navrstvíme na cesto a uhladíme
- Pridáme druhú polovicu cesta, znova uhladíme a trocha formou pobúchame, aby sa nám cesto dostalo všade.
- Pri 200 stupňoch pečieme prikryté alobalom asi 50 minút, potom odkryjeme a ešte dopečieme do ružova asi 10 minút. Vaberieme a NECHÁME ÚPLNE VYCHLADNÚŤ.
- Dobre vychladnutú a stuhnutú ju vyklopíme, potrieme džemom a posypeme práškovým cukrom.
|