Švábska slivková bábovka (fotorecept)

Autor receptu: archaa

8-10
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Slivky umyjeme,odkôstkujeme a nakrájame na štvrtky. Asi 1 PL vody, 75g cukru, škoricu a slivky vložíme do hrnca, premiešame a necháme krátko prejsť varom.
  2. Kukuričný škrob vymiešame s 5 PL vody
  3. a vlejeme do sliviek, ešte raz necháme prejsť varom a odstavíme.Necháme vychladnúť.
  4. Maslo, zbytok cukru a vanilku spolu vyšľaháme do peny, pridáme vajcia, PDP a múku.
  5. Pol cesta navrstvíme do vymastenej a krupicou vysypanej formy na bábovku.
  6. Slivkový kompót, ktorý nám už medzitým vychladol navrstvíme na cesto a uhladíme
  7. Pridáme druhú polovicu cesta, znova uhladíme a trocha formou pobúchame, aby sa nám cesto dostalo všade.
  8. Pri 200 stupňoch pečieme prikryté alobalom asi 50 minút, potom odkryjeme a ešte dopečieme do ružova asi 10 minút. Vaberieme a NECHÁME ÚPLNE VYCHLADNÚŤ.
  9. Dobre vychladnutú a stuhnutú ju vyklopíme, potrieme džemom a posypeme práškovým cukrom.