Foto: lulu86
Sú chutné, preto tak rýchlo u nás miznú
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne doň zašľaháme kryštálový cukor a misu dáme do vodného kúpeľa. Zmes šľaháme nad parou 15 minút, potom misu zložíme a ešte ďalších 10 minút šľaháme. Bielky musia byť lesklé a necháme ich vychladnúť.
- 2
Po vychladnutí nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri asi 80ˇc, doba sušenia asi 1 1/2 hodiny, ale to záleží od rúry, ja nepozerám čas pečenia, ale stále sledujem keď sa mi zdá, že už by mohli byť prepečené, jednu pusinku prelomím a tak zistím najlepšie či je aj v strede prepečené.
- 3
V mise rozmiešame žĺtky, vajce, cukor, čokoládu a kakao a miešame nad parou asi 10 minút. Keď zmes vychladne, primiešame maslo. Preložíme do vrecka na zdobenie a plníme pusinky. Z tohto množstva vyjde asi 50 kusov, ale u nás to nie je problém rýchlo zlikvidovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu