Sušené pusinky

lulu86 - bez fotkylulu86, 15. júla 2013
Sušené pusinky
Foto: lulu86

Sú chutné, preto tak rýchlo u nás miznú

Suroviny

5 ks
425 g
5 ks
175 g
50 g
25 g
375 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne doň zašľaháme kryštálový cukor a misu dáme do vodného kúpeľa. Zmes šľaháme nad parou 15 minút, potom misu zložíme a ešte ďalších 10 minút šľaháme. Bielky musia byť lesklé a necháme ich vychladnúť.

  2. 2

    Po vychladnutí nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri asi 80ˇc, doba sušenia asi 1 1/2 hodiny, ale to záleží od rúry, ja nepozerám čas pečenia, ale stále sledujem keď sa mi zdá, že už by mohli byť prepečené, jednu pusinku prelomím a tak zistím najlepšie či je aj v strede prepečené.

  3. 3

    V mise rozmiešame žĺtky, vajce, cukor, čokoládu a kakao a miešame nad parou asi 10 minút. Keď zmes vychladne, primiešame maslo. Preložíme do vrecka na zdobenie a plníme pusinky. Z tohto množstva vyjde asi 50 kusov, ale u nás to nie je problém rýchlo zlikvidovať.

Diskusia k receptu

medovnicek
tieto milujem a chodím si ich u nás kupovať do jednej cukrárne, musím sa konečne odhodlať si ich upiecť:)
sovka62
Máš ich krásne, my sme len dvaja, ale 50 kusov by ma veru netrápilo, milujem všetko snehové pečivo.
andyrs
lulu86 trochu som sa obaval nieco podobne upiect ale dnes som sa odhodlal nieco na vianoce upiect a skusil som. moje obavy boli zbytocne a pusinky sa mi velmi podarili akurat sa mi pred pecenim zdali trochu nizke ale napuchli ci vlastne trochu sa zodvihli. Chut super a takto cca dve hodky po peceni musim dalsiu porciu pripravit lebo nam na ne chodia skriatkovia a do vianoc mi nevydrzia. Vsetkym vam prajem lasky plne prezitie vianocnych sviatkov :)
lacosk
Najlepšia na sušenie je stará klasická plynová rúra.
jack
Krásny recept.Určite skúsim.Nie je to nič zložité,dúfam:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia