Sušené figy v panenskom olivovom oleji

eldina - fotkaeldina, 3. marca 2014
Sušené figy v panenskom olivovom oleji
Foto: eldina

už dlhší čas požívam denne za 1 PL rôzne bio oleje-z ostropestreca mariánskeho, tekvicový, sezamový, ľanový, makový..nuž, zachovať si krásu a zdravie Zobraziť celý popisuž dlhší čas požívam denne za 1 PL rôzne bio oleje-z ostropestreca mariánskeho, tekvicový, sezamový, ľanový, makový..nuž, zachovať si krásu a zdravie v určitom veku , už potrebuje aj nejaké "obete" ..:).... teraz príde na rad figy+ olivový olej...koho zaujímajú účinky tejto kombinácie, nech číta dalej..:)

Suroviny

podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    FIGY A ZDRAVIE:----------Figy majú v porovnaní s inými druhmi ovocia pomerne málo vitamínu C a provitamínu A. Naproti tomu obsahujú vápnik a fosfor vo veľmi priaznivom pomere pre obnovu kostného tkaniva a sú tak odporúčané napríklad pri osteoporóze. Pre vysoký obsah vlákniny a organických kyselín pôsobia blahodárne na funkciu tráviaceho ústrojenstva – čistia črevá, majú laxatívne účinky a pomáhajú pri žlčníkových a pečeňových problémoch. Vzhľadom k tomu, že figy patria k najzásaditejším druhom ovocia, vyrovnávajú kyslé reakcie v tele a pôsobia detoxikačne. Vysoký obsah pektínu znižuje obsah cholesterolu v krvi.......

  2. 2

    V kombinácii s olivovým olejom je účinok ešte väčší, takýto olej pomáha pri črevných ochoreniach, hemoroidoch, bronchitíde, astme, zvýšenému cholesterolu, pri zápche, chudokrvnosti, pri liečbe žalúdočných problémov /vredy, baktérie../.....a články, zaoberajúce sa domácimi liečivami, píšu-vraj aj pri problémoch s neplodnosťou...

  3. 3

    Postup: sušené figy, prekrojené , dať do fľašky a zaliať panenským olivovým olejom, nechať 40 dní na suchom a tmavom mieste. Potom každé ráno užiť 1 figu, odporúča sa užívať aj olej, ktorý má v sebe len to najlepšie z vylúhovaných fíg..

Diskusia k receptu

letisia
A bisťu. Ešte že mi ostali figy od Vianoc. Hneď dnes naložím.
@eldina pokračuj ďalej v takýchto tvojich "vychytávkach".
daguska
Aj ja ihned vyskusam,ved co by jeden pre krasu neurobil....a ani zadkom nemusel pohnut...Super.
mariamka
ty si taka fesanda @eldinka a este aj nonstop pozitivne naladena, ty sa v tych olejoch asik aj kupes :))) figy mam velmi rada, neviem, ci sa doziju nalozenia, budem sa snazit, mam super motivaciu :))
eldina
@letisia @daguska @jozka2 dakujem..:)
@mariamka mala som doma "kvantum" fíg, lebo ich milujem a v januári mal jeden obchodný reťazec, ktorý vlastne nemám rada -"na T " v akcii sušené figy za 0,50 €, aj ked expirácia tam je aj do budúcich Vianoc (asi predpokladajú, že Slovácia jedia figy len na sviatky, potom už nie)..:)..oleje len "chloncem", radšej, ako za pár rokov lieky hltať/som zdr.sestra a viem, že po 40.-ke prichádza vysoký TK, vysoký cholesterol, diabetes a pod/
eldina
@letisia @daguska @jozka2 dakujem..:)
@mariamka mala som doma "kvantum" fíg, lebo ich milujem a v januári mal jeden obchodný reťazec, ktorý vlastne nemám rada -"na T " v akcii sušené figy za 0,50 €, aj ked expirácia tam je aj do budúcich Vianoc (asi predpokladajú, že Slovácia jedia figy len na sviatky, potom už nie)..:)..oleje len "chloncem", radšej, ako za pár rokov lieky hltať/som zdr.sestra a viem, že po 40.-ke prichádza vysoký TK, vysoký cholesterol, diabetes a pod/
marianne
@eldi ja som potesena tomuto receptu,velmi....zajedno aj figy zboznujem ,hlavne cerstve a za druhe:olivovy olej detto...ale opytam sa,predsa len.Ten olivak ma predsa len svoju speci chut a vonu,neprebija tu sladkost fig?
eldina
@marianne mne sa ani nezdá, že oliváč má špeci chuť-asi preto, že už pijem toľko olejov..:) /nie súbežne/, divnú chuť, horkú, má ľanový-len pre info..ak by ti vadilo-zapchaj nos a šup za lyžičku do seba..:)
frezia68
@eldinka :ďakujem za nakopnutie,lebo už dlhšie chcem kúpiť makový olej,vždy ostane pri "chcení".Ale zajtra už idem kúpiť.Len ten olivový mi nechutí,ale figy áno :-) Nestačí konzumovať figy?
eviana
@eldinka , ja Tvoje recepty jednoducho milujem... paráda... spravila si mi aj týmto veľkú radosť, ďakujem :)
eldina
@frezia68 olivový ani len na šaláty? myslím si, že tam by sa tá kombinácia figy+ oliv.olej stratila..:) ale zase-lepšia jedna figa denne-ako žiadna :))
frezia68
Ale áno,používam na šaláty-skromne...počkám si na čerstvé figy :-) a kiež by boli všetky sestričky také optimistické...z Teba pohoda vyžaruje :-)
jakamaka
:):) Uvedomuješ si Eldina, že si ako sestrička "odháňaš" z čakárne pacientov takýmito receptami?! :):):) Tak keď budú všetky čakárne úplne prázdne môžeš si otvoriť súkromnú prax ako liečiteľka.. /vlastne tuná ju už aj máš otvorenú, len Ti z toho nejdú žiadne bubáčiky :):):):) / Vďaka za recept. Tvoje recepty stoja fakt za vyskúšanie, tak idem zháňať figy....
1x nana71
eldina
@jakamaka Kami, nevidíš, že som schizofrenik? bud dávam zdravé veci, do sekcie "bylinky-alebo samé torty a koláče..:)))))))))))

nie som platená od počtu pacientov :))))))))))))))

peniaze síce mám rada, ale na zarábanie peňazí sú muži, v tomto nepotrebujem byť emancipovaná..:))))
elixir
@eldina :))) aj ak by to nemalo účinok na hlasivky...takú maškrtnú medicínu si netreba nechať ujsť :)
jakamaka
...ale tým som nechcela napísať, že nemáš dávať takéto recepty..:):):) Fakt Tvoje recepty stoja za vyskúšanie..liečivé zvlášť.. a v tomto období už ani nevravím keď všetci naokolo smrkajú a kašlú... Minule som robila Tvoju krupicovú štrudľu.. a zabila som dve muchy jednou ranou - bolo to veľmi rýchle a šplhla som si ako dávno nie...
eldina
@jakamaka Kami, ani keby si chcela-neprestanem dávať..:)
dlhšie som nepiekla, zaviedla som doma povinnú odtučňovačku..:)
takže len zdravé vecičky, bez príloh kalorických
/maximálne ovsenú kašu, aj to so steviou/..:)
jakamaka
:):) môj človek... aj ja potrebujem po zime kilečká zhadzovať.. ale vlastne ani nie tak kvôli výzoru ako kvôli zdraviu:):):) ... najhoršie je, že tie zdravé veci niekedy nechutia tak ako by sme chceli :):):) /napríklad mne nechutí práve spomínaná stévia/ :):):):) ale budem sa musieť nejako premôcť...:):):):)
eldina
@kukulienka71 ano, určite, dokonca som našla články, že sušené sú zdravšie ako čerstvé /napr.majú viac magnezia /
jakamaka
:):):):) No šetrím príspevkami aj ja... :):) a tak dobre že si dala tento recept, včera som sa kurýrovala vareným vínom /preskakuje mi hlas akoby som bola v puberte :):):) / - a varené víno mi tuším nepomohlo, tak musím skúšať iné medecíny /figy si budem musieť najskor kúpiť a nejaký čas v tom oleji máčať /
havino
ja som teda echt figová tiež, neverím, že ich stihnem dať do oleja, ja zjem a zapijem asi, oleje tiež popíjam o stošesť, z tvojích čo si vymenovala som ten ľanový nemala, nedávno som dochľupkala marhuľový a s ním zajedala jadrá horké
eldina
@medovnicek ja tieto veci požívam kým som zdravá-nie až ked ochoriem..:) / v mojom veku už treba myslieť na prevenciu /
jakamaka
Figy mám kúpené, tak teraz už len tých 40 dní nechať lúhovať, aj keď neverím, že to toľko vydržím :):):)..
.. a čo sa týka toho veku.. dovoľ sa mi zasmiať nad Tvojimi pripomienkami :):):):)so všetkými tými olejčekmi a zdravými preparátmi musíš byť fit do 100 rokov... :):):):)
eldina
@jakamaka Kami, vydržíš-nebude sa ti chcieť do tých mastných fíg..:)
(jasné, že sa balzamujem tými všetkými olejmi..:), ale aj tak už nie som žiadna žabinka /to len @tiginko ostáva večnou žabkou/ :)
takina48
ty si génius, klobúk dolu... veľmi veľa nápadov čerpám z tvojich receptov
eldina
@takina48 ahoj, to nie ja som genius, ale staré matere, čo tieto veci zistili a podávali dalej z pokolenia na pokolenie..:)
ja robím len mravenčiu prácu-vytváram z toho články, aby sa ľudia opäť naučili žiť v súľade s prírodou /a aj čo to ušetrili/..:)
a hlavne-robili veci preventívne, aby neriešili už len dôsledky svojich chýb




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia