Foto: danielas
Nevedeli sme sa ho dočkať...A už dozreli, takže tu vám ho ponúkam v plnej kráse , hneď prvý v tomto roku ,ale zaručene nie Zobraziť celý popisNevedeli sme sa ho dočkať...A už dozreli, takže tu vám ho ponúkam v plnej kráse , hneď prvý v tomto roku ,ale zaručene nie posledný :-))
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto dáme do misky a ručne,alebo hnetačom spojíme na kompaktnú masu
-
2
cesto položíme na hlboký vymastený a múkou vysypaný plech a roztlačíme. /niekedy býva lepivé a tak použijem fóliu a uhladím ho cez ňu/
-
3
Odkvapkané ríbezle vysypeme na cesto,asi takéto množstvo
-
4
Koláč je najsamlepší,keď spojíme červené a čierne ríbezle. Tá chuť je neopísateľná.... Čierne som akurát nemala, tak tentokrát len takto. NECUKRIŤ,dať piecť pri 180 C asi 2O min
-
5
Zatiaľ si spravíme v pohode vrchnú vrstvu. Vyšlaháme tuhý sneh,popridávame postupne všetok cukor a nakoniec jemne vmiešame pomleté orechy a kokosku
-
6
Na predpečený koláč rozotrieme túto pochúťku...
-
7
raz,dva sme hotoví
-
8
a už len znížim teplotu na 160 C a dopekám asi tak 15 minút
-
9
Ak sa ho niekto vyberie vyskúšať,nech sa vydarí a pochutí ako nám :-) Bude mi cťou
Keď si ten moj nevidela , myšou si daj klikačku a preklikaj sa k nemu.:-)))
@hralka nech sa zadarí, držím palce ! A ak máš trošku aj čiernych ríbezlí.... :-)))
To cestíčko sa dosť lepilo, ale ja som ho rozvaľkala cez alobal (fóliu som nemala) a zistila som, že množstvo surovín je asi na taký plech s vnútorným rozmerom 30x40, lebo mám aj väčší plech, ale na ten by toho cesta bolo málo. Tak to len rada pre ostatných. Určite bude patriť k našim obľúbeným. Prajem ti krásne prázdniny s deckami, užite si ich do sýtosti.
Počkaj, bežím merať plech... Tak ja mám iba túto veľkosť 30x40cm,mala som to hneď napísať.
A dodatočne pusku Peťkovi k meninkám!!! V tých horkách mi to akosi ušlo,prepáčte. Vnúčatká ešte nemáme,ale už sa ich nevieme dočkať. Pekný čas Katuška aj Vám:-)))
Nech sa zadarí a daj vedieť :-)
Ja robim vsetky zakusky v tortovej forme, dobre sa daju nakrajat. Ma v priemere 26 cm. Robila som z celej davky a bez problemov sa do nej vsetky suroviny zmestili. Peciem rada a casto a tento tvoj je z ribezlovych ten najlepsi!