Šunkovo - syrové slimáky fotorecept

suzi512 - fotkasuzi512, 10. januára 2013
Šunkovo - syrové slimáky (fotorecept)
Foto: suzi512

Bola to pôvodne naša silvestrovská "maškrta", pre veľký úspech sa začali robiť aj pomimo neho :-)

15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
3 trojuholníčky
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
250 g
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Syr, smotanu, vegetu, korenie a papriku vymixujeme.

    Šunkovo - syrové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske na široký a dlhý pás.

    Šunkovo - syrové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto rozotrieme syrovo - smotanovú zmes.

    Šunkovo - syrové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme šunku.

    Šunkovo - syrové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po dĺžke zvinieme a dáme do chladničky. Ja ich dávam schladiť na hodinu.

    Šunkovo - syrové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vytiahnutí z chladničky nakrájame na asi 1 cm široké kolieska, poukladáme na plech vyložený papierom a potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme tymiánom a dáme piecť.

    Šunkovo - syrové slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyskúšala som ich spraviť aj zo sucho salámou a na vrch som dala strúhaný syr a boli tiež výborné. Z jedného cesta mi vyjde cca 13 ks.

    Šunkovo - syrové slimáky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
plk
A jeje... :-). Prave ste mi -ako peceniu neznalemu- dali nechtiac dobru radu. Nedavno sme robili (teda moj 9 r. potomok, ja som len asistoval) nieco podobne ale... pred krajanim sme nedali schladit-stuhnut. Mali sme to take nejake capate. Ale chutilo a zjedlo sa. Mam sa este co ucit. Priznavam, piect velmi neviem.
Davali sme ale iny material - podla chutok mojej slecinky :-). Ale Vas recept jej urcite ukazem. Uz mam prikazane kupit listk. cesto.
:-))) to som rada. ešte som tam zabudla napísať radu, ktorá je vidno z obrázku č.5, že je fajn založiť dovnútra okraje, aby plnka nevytekala von :-) tak držím palce, nech sa vydaria!
používateľ nemá avatar
plk
@suzi512 , dakujem. To sme tiez nevedeli - len tak sme to poprimackavali a utapkali :-). Ani vajickom sme nepotreli. Ale na to som prisiel v momente, ked som vyberal prvy plech plech. Bola to taka nasa peciaca prvotina a vznikli pri nej tvarovo avantgardne "samopeky" (od slova samorasty).
Takze - zalozit okraje, stuhnut, krajat, potriet. Budem si uz pametat.
@plk ..hahaa :D Aj ja ich robievam ako asistentka mojej 9 rocnej dcerky. Vacsinou ich nedavame tuhnut do chladnicky (lebo je samozrejme nedockava), tak sa niekedy tazsie krajaju, zalezi od toho ako rychlo sa pracuje so surovinami :)
raz som také robila na pohostenie našim susedkám, veľmi im to chutilo, bola to návšteva-prepadovka, tak som tento rýchlo robila, tiež nestihol ísť do chladničky, ale bol chutný, ďakujem za pripomenutie

Pridaj komentár k receptu: