Foto: elysa
Obľúbený koláč z detstva, vtedy moja mamka tvaroh pripravovala doma... Keď som od rodičov odchádzala mamka mi pribalila aj kuchársku knihu Varíme aj bez Zobraziť celý popisObľúbený koláč z detstva, vtedy moja mamka tvaroh pripravovala doma... Keď som od rodičov odchádzala mamka mi pribalila aj kuchársku knihu Varíme aj bez skúseností, a v nej je recept na tento koláčik, ale s menším množstvom tvarohu. Keď sme začínali, tak som som lacnejšiu "verziu" koláča ocenila a kedže je chutný aj takto, pekávam ho podľa tohoto receptu doteraz...
príprava
na 220 °C
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
250 g alebo tuk na pečenie |
|
150 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
0,5 dcl |
|
Náplň: | |
500 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
5 dcl |
|
1 ks alebo vanilkový puding |
|
3 ks na sneh |
|
Postup
-
1
Z preosiatej múky, cukru, vanilky, kakaa, masla, žĺtok, PDP a mlieka zamiesime cesto, rozdelíme na dva diely, zabalíme do sáčkov a odložíme aspoň na 20 minút do mrazničky.
-
2
Z mlieka, vanilky, kryš.cukru a zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
-
3
Menší plech- môj má 40x24 cm, vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
-
4
Tvaroh používam len bánovecký...
-
5
Do vychladnutého pudingu zašľaháme tvaroh.
-
6
Do rozmiešaného jemne vmiešame sneh z 3 bielkov.
-
7
Hotovýá tvarohová náplň.
-
8
Jednu časť stuhnutého cesta postrúhame na plech na veľkých slzách.
-
9
Vidličkou rozložíme rovnomerne po celom plechu.
-
10
Rozotrieme náplň.
-
11
Rovnako postrúhame a rozložíme aj druhú polovicu cesta.
-
12
Koláč pečieme v horúcej rúre asi 10 minút, potom teplotu znížime na 200°C a dopekáme asi 15 minút.
-
13
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Diskusia k receptu