Strúhaný tvarohový rez (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Obľúbený koláč z detstva, vtedy moja mamka tvaroh pripravovala doma... Keď som od
rodičov odchádzala mamka mi pribalila aj kuchársku knihu Varíme aj bez skúseností, a v
nej je recept na tento koláčik, ale s menším množstvom tvarohu. Keď sme začínali, tak
som som lacnejšiu "verziu" koláča ocenila a kedže je chutný aj takto, pekávam ho podľa
tohoto receptu doteraz...
60 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Z preosiatej múky, cukru, vanilky, kakaa, masla, žĺtok, PDP a mlieka zamiesime cesto, rozdelíme na dva diely, zabalíme do sáčkov a odložíme aspoň na 20 minút do mrazničky.
- Z mlieka, vanilky, kryš.cukru a zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
- Menší plech- môj má 40x24 cm, vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
- Tvaroh používam len bánovecký...
- Do vychladnutého pudingu zašľaháme tvaroh.
- Do rozmiešaného jemne vmiešame sneh z 3 bielkov.
- Hotovýá tvarohová náplň.
- Jednu časť stuhnutého cesta postrúhame na plech na veľkých slzách.
- Vidličkou rozložíme rovnomerne po celom plechu.
- Rozotrieme náplň.
- Rovnako postrúhame a rozložíme aj druhú polovicu cesta.
- Koláč pečieme v horúcej rúre asi 10 minút, potom teplotu znížime na 200°C a dopekáme asi 15 minút.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.