Strúhaný tvarohový rez (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Obľúbený koláč z detstva, vtedy moja mamka tvaroh pripravovala doma... Keď som od rodičov odchádzala mamka mi pribalila aj kuchársku knihu Varíme aj bez skúseností, a v nej je recept na tento koláčik, ale s menším množstvom tvarohu. Keď sme začínali, tak som som lacnejšiu "verziu" koláča ocenila a kedže je chutný aj takto, pekávam ho podľa tohoto receptu doteraz...

60 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Z preosiatej múky, cukru, vanilky, kakaa, masla, žĺtok, PDP a mlieka zamiesime cesto, rozdelíme na dva diely, zabalíme do sáčkov a odložíme aspoň na 20 minút do mrazničky.
  2. Z mlieka, vanilky, kryš.cukru a zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
  3. Menší plech- môj má 40x24 cm, vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
  4. Tvaroh používam len bánovecký...
  5. Do vychladnutého pudingu zašľaháme tvaroh.
  6. Do rozmiešaného jemne vmiešame sneh z 3 bielkov.
  7. Hotovýá tvarohová náplň.
  8. Jednu časť stuhnutého cesta postrúhame na plech na veľkých slzách.
  9. Vidličkou rozložíme rovnomerne po celom plechu.
  10. Rozotrieme náplň.
  11. Rovnako postrúhame a rozložíme aj druhú polovicu cesta.
  12. Koláč pečieme v horúcej rúre asi 10 minút, potom teplotu znížime na 200°C a dopekáme asi 15 minút.
  13. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.