Bezlepkový jablkový koláč

Strúhankový koláč bez lepku

Autor receptu: novalim

Strúhankový koláč bez lepku je dôkazom toho, že strúhanku nevymysleli len na obaľovanie rezňov.* Je to skvelá prísada aj na pečenie slaných alebo sladkých dobrôt alebo na posýpanie buchiet. Ak máte doma bezlepkovú strúhanku Novalim, ktorá je poctivá, pečivová, tak sa môžete rovno pustiť do prípravy tohto chutného a šťavnatého koláča s jablkami.

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Navrstvíme ich do väčšej hlbšej zapekacej misy. Posypeme ich škoricovým cukrom a nahrubo nasekanými orechami. Zľahka premiešame.
  2. Vo väčšej mise zmiešame bezlepkovú strúhanku Novalim, PROMIX T, kypriaci prášok, hnedý cukor a zmes rovnomerne nasypeme na jablká. Vrch pokryjeme tenkými plátkami masla, ktoré ukladáme tesne vedľa seba na celý povrch.
  3. Pečieme na 200 °C cca 20 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka.
  4. Podávame teplé s brusnicovým alebo iným ​​lekvárom, kopčekom čerstvej šľahačky a mätovým lístkom na ozdobenie.