Foto: hviezdickaz
Vždy som chcela štrúdľu z ťahaného cesta vyskúšať. Keďže si však netrúfam na jeho prípravu,a v obchode som náhodou narazila na polotovar,povedala som si Zobraziť celý popisVždy som chcela štrúdľu z ťahaného cesta vyskúšať. Keďže si však netrúfam na jeho prípravu,a v obchode som náhodou narazila na polotovar,povedala som si - aspoň to bude rýchlejšie,a určite sa podarí :)))
príprava
na 175 °C
Suroviny
/ v tomto prípade polotovar / |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
ľubovoľná / jablková,orechová,maková,... |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Cesto pred vrstvením plnky pokvapkáme roztopeným maslom. Jeden závin vyžaduje veľa plnky. Ja som robila jablkovú - / do nej som použila nastrúhané jablká,vanilkový a škoricový cukor,hrozienka / a orechovú - / zmiešala som pomleté orechy s práškovým a vanilkovým cukrom / . Plnku som premiešala a navrstvila na cesto. Potom som ju zvinula a preložila na plech vyložený papierom na pečenie,potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť na 175 stupňov - 20 min. Ešte teplú som ju posypala práškovým cukrom.
:((((((((((
Nedivím sa,že mladé ženy hľadajú náhrady.Majú toho dosť v práci s deťmi a tak nakupujú polotovary.Asi by som ináč nerobila.
Cesto na štrúdľu si vyžaduje poctivé ručné spracovanie.
Tvoja štrúdľa hoci z kúpeného sa javí ako veľmi chutná.Vidarila sa ti.