Štrúdľa z ťahaného cesta

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 27. januára 2011

Vždy som chcela štrúdľu z ťahaného cesta vyskúšať. Keďže si však netrúfam na jeho prípravu,a v obchode som náhodou narazila na polotovar,povedala som si Zobraziť celý popisVždy som chcela štrúdľu z ťahaného cesta vyskúšať. Keďže si však netrúfam na jeho prípravu,a v obchode som náhodou narazila na polotovar,povedala som si - aspoň to bude rýchlejšie,a určite sa podarí :)))

10 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

 / v tomto prípade polotovar /
podľa potreby
podľa potreby
  ľubovoľná / jablková,orechová,maková,...
 na potretie




Postup

  1. 1

    Cesto pred vrstvením plnky pokvapkáme roztopeným maslom. Jeden závin vyžaduje veľa plnky. Ja som robila jablkovú - / do nej som použila nastrúhané jablká,vanilkový a škoricový cukor,hrozienka / a orechovú - / zmiešala som pomleté orechy s práškovým a vanilkovým cukrom / . Plnku som premiešala a navrstvila na cesto. Potom som ju zvinula a preložila na plech vyložený papierom na pečenie,potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť na 175 stupňov - 20 min. Ešte teplú som ju posypala práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

hviezdickaz
preto som napisala,ze je z polotovaru ;))) ,hadam to nebude niekomu az tak prekazat :)

bejda7
Raz som skúšala robiť ťahanú štrúdlu aj sa mi celkom dobre ťahala len asi na hrubo... lebo cesto bolo tvrdé,tak sme zjedli iba plnku,tá bola výborná:)) Tvoja vypadá chutne,mňam.
evanaaa
štrudlu z ťahaného kúpeného cesta som tiež robila, ale až tak veľký rozdiel medzi takým a lístkovým som nejak nezistila ( ak sa na tenko vyvaľká). Len na rozdiel lístkového sa ťahaná štrudla nepotiera ako lístková, aspoň som to nikde nevidela, ale to nevadí. Ináč, dala by som si aj ja.
hviezdickaz
@bejda7 - akurat dnes sme sa bavili s mamou o tom,ako ju raz skusala robit,a tiez sa jej moc nepodarila... ja nie som moc na pecenie,ale za pokus to vzdy stoji...Najprv mi chutovo pripadala,akoby bola z listkoveho cesta,ale predsa len je to nieco ine :))) / pre zaneprazdnenych je to rychle ... a chutne /
diabambulka
Dala by som si aj s tou kávičkou či čokoládou , alebo čo to tam máš:-)nezostalo?
alexdidi
Ja síce ťahám cesto doma, ale kto si netrúfa je kúpené veľmi dobrá alternatíva hlavne v dnešnej uponáhľanej dobe a podľa mňa lepšia ako lístkové cesto. Tebe sa vydarila báječne...
egreska
aj ja som sa tešila ,že ako si ju ťahala...a polotovar :-( ja sa chystam na pravú ťahanu,mam dobry recept len nemám odvahu :-))
ejta
ja som sa tiež potešila : hurá, niekto ma konečne naučí ťahanú štrúdľu a toť aký podfuk :-)
jahalno
Egreška, môžem poprosiť o dobrý recept na ťahanú štrúdľu. Mockrát ďakujem
frona
ja som už tiež robila ťahanú štrúdľu....dávno.... vydarila sa, ale teraz nemám v kuchyni taký stôl, tak som sa uchýlila k lístkovej. Deťom chutí aj taká....je jemná a dobre sa robí. Mám v mrazáku aj polotovar ťahaného cesta, len čakám na vhodnú príležitosť. Teraz sú aktuálne šišky,fánky..... :))))))
amelie
@egreska , vopred ďakujem za recept na ťahanú štrúdľu. Skúšala som ju aj z cesta filo, čo asi kúpila @hviezdickaz , ale bola suchá a tvrdá. Chuťovo dobrá bola z cesta s octom, len som zrejme nemala celkom dobrý recept, lebo sa mi pri ťahaní trhala. Možno mali naše mamy viac trpezlivosti:-) @alexdidi , ako sa s ťahaním štrúdle pasuješ ty?
frona
ako pridávate adresovanie odkazu? myslím napr. @egreska... aby sa ukázalo tak, že sa dá naň kliknúť? Akosi som na to ešte neprišla -
:((((((((((
frona
aaaale...no aha...aká náhoda....aj mne sa to teraz urobilo..... bingooooo! :))))))))))))
frona
a stačilo pred meno dať len zavináč....aké jednoduché...
redakcia
@frona , len za nickom uz nesmie byť žiadne znamienko, aby bol hyperlink funkčný, vždy tam treba nechať medzeru.
cica2
veru dala by som si ;) vyzerá lákavo!
cchikung
No ja som sa tešila,že tu najdem recept na to ťahané cesto...ja si štrudlu urobím aj z lístkového cesta.Škoda.
cchikung
Keď idem do cukrárne vždy zistím,že štrudlový zákusok je ten najdrahši,čo sa týka ceny a nikdy sa nad tým nepozastavím,lebo je naozaj navzácnejši/ten z ťahaného cesta/ je to naozaj zdĺhavá práca.
jarunka
Moja stara mama robievala tahanu strudlu na obruse na stole. Vzdy bola vynikajuca, moja mama robievala velmi malo, nemala na to cas, ja uz vobec nie. Netrufam si. Budem sa tesit ak niekto vyskusa a prida recept.
tatranka
Prečítala som si komentáriky k ťahanej-/neťahanej štrúdle./Ak by ste niektoré mali záujem o ťahanú štrúdľu je medzi mojími receptami,ktoré tu uvádzam.
Nedivím sa,že mladé ženy hľadajú náhrady.Majú toho dosť v práci s deťmi a tak nakupujú polotovary.Asi by som ináč nerobila.
Cesto na štrúdľu si vyžaduje poctivé ručné spracovanie.
Tvoja štrúdľa hoci z kúpeného sa javí ako veľmi chutná.Vidarila sa ti.
tinca
Tak moja mamina robila len ťahanú a to nech nikto nehovorí je to sakra rozdiel oproti tej z lístkového cesta alebo vaľkanej. Len to chce čas a prax.Ja sa na ňu dlho chystám, ak budem čoskoro doma tak bude.
orchidea
Súhlasím s tým, čo napísala @tinca , aj moja mama robievala len ťahanú štrúdlu, vždy sa jej podarila a veru aj keď ja ju nerobievam leba sa toho cesta bojím a uskromním sa aj s vaľkanou štrúdľou alebo urobenou z hotového kúpeného cesta, tiež si myslím že ťahaná je len ťahaná, tá chuť a kvalita cesta sa nedá nahradiť.
hviezdickaz
dakujem vsetkym za komentare... raz dospejem aj ja k tomu,ze spravim ozajstnu tahanu strudlu :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia