Štrúdľa z ťahaného cesta

Autor receptu: hviezdickaz

Vždy som chcela štrúdľu z ťahaného cesta vyskúšať. Keďže si však netrúfam na jeho prípravu,a v obchode som náhodou narazila na polotovar,povedala som si - aspoň to bude rýchlejšie,a určite sa podarí :)))

10 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto pred vrstvením plnky pokvapkáme roztopeným maslom. Jeden závin vyžaduje veľa plnky. Ja som robila jablkovú - / do nej som použila nastrúhané jablká,vanilkový a škoricový cukor,hrozienka / a orechovú - / zmiešala som pomleté orechy s práškovým a vanilkovým cukrom / . Plnku som premiešala a navrstvila na cesto. Potom som ju zvinula a preložila na plech vyložený papierom na pečenie,potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť na 175 stupňov - 20 min. Ešte teplú som ju posypala práškovým cukrom.