Foto: edlis
Ako som pozerala, je tu kopec receptov na štrúdľu, ale chcem sa s vami podeliť aj o môj recept, ktorý som dostala od mojej Zobraziť celý popisAko som pozerala, je tu kopec receptov na štrúdľu, ale chcem sa s vami podeliť aj o môj recept, ktorý som dostala od mojej maminky. Recept je veľmi jednoduchý, nenáročný a s výsledkom budete určite spokojní.
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
300 g |
|
200 ml |
|
Plnka extra tvarohová: | |
750 g |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
1 bal |
|
podľa chuti |
|
Plnka jablková: | |
|
|
mleté |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Z múky, Hery a jogurtu vypracujeme cesto. Zabalíme a dáme do chladničky na hodinu.
-
2
Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť rozvalkáme na tenkú placku na veľkosť plechu, podľa potreby poprášime múkou (valká sa veľmi dobre :-)).
-
3
Rozvaľkané cesto potrieme tvarohovou plnkou a môžeme naň dať aj malé kopčeky kyslej smotany (nemusí byť).
-
4
Okraje zahneme na oboch stranách a teraz stočíme štrúdľu.
-
5
Jablková plnka: nastrúhame jablká na rozvaľkané cesto, posypeme mletým orechom, cukrom, škoricou a zvinieme... viď vyššie :-)
-
6
Na plech vyloženým papierom prenesieme štrúdľu tak, aby spoj bol na spodku. Povrch ešte potrieme s jedným rozšľahaným žĺtkom, do ktorého pridáme 1 PL mlieka.
-
7
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút, znížime teplotu na 160 stupňov dopečieme (cca 30 minút).
-
8
Nakrájané... a posypané práškovým cukrom.
-
9
Toto je tá jablková :-)
-
10
... a tvarohová :-)
-
11
Prajem vám dobrú chuť :-)
ma napadlo len naplniť už hotové lístkové cesto na papieri na pečenie a zarolovať, nechce sa mi tvoriť cesto