Štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: edlis
Ako som pozerala, je tu kopec receptov na štrúdľu, ale chcem sa s vami podeliť aj o môj
recept, ktorý som dostala
od mojej maminky. Recept je veľmi jednoduchý, nenáročný a s výsledkom budete určite
spokojní.
10 porcií |
10 minút príprava |
45 minút na 180/160 °C |
Postup
- Z múky, Hery a jogurtu vypracujeme cesto. Zabalíme a dáme do chladničky na hodinu.
- Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť rozvalkáme na tenkú placku na veľkosť plechu, podľa potreby poprášime múkou (valká sa veľmi dobre :-)).
- Rozvaľkané cesto potrieme tvarohovou plnkou a môžeme naň dať aj malé kopčeky kyslej smotany (nemusí byť).
- Okraje zahneme na oboch stranách a teraz stočíme štrúdľu.
- Jablková plnka: nastrúhame jablká na rozvaľkané cesto, posypeme mletým orechom, cukrom, škoricou a zvinieme... viď vyššie :-)
- Na plech vyloženým papierom prenesieme štrúdľu tak, aby spoj bol na spodku. Povrch ešte potrieme s jedným rozšľahaným žĺtkom, do ktorého pridáme 1 PL mlieka.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút, znížime teplotu na 160 stupňov dopečieme (cca 30 minút).
- Nakrájané... a posypané práškovým cukrom.
- Toto je tá jablková :-)
- ... a tvarohová :-)
- Prajem vám dobrú chuť :-)