Štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: edlis

Ako som pozerala, je tu kopec receptov na štrúdľu, ale chcem sa s vami podeliť aj o môj recept, ktorý som dostala od mojej maminky. Recept je veľmi jednoduchý, nenáročný a s výsledkom budete určite spokojní.

10
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, Hery a jogurtu vypracujeme cesto. Zabalíme a dáme do chladničky na hodinu.
  2. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť rozvalkáme na tenkú placku na veľkosť plechu, podľa potreby poprášime múkou (valká sa veľmi dobre :-)).
  3. Rozvaľkané cesto potrieme tvarohovou plnkou a môžeme naň dať aj malé kopčeky kyslej smotany (nemusí byť).
  4. Okraje zahneme na oboch stranách a teraz stočíme štrúdľu.
  5. Jablková plnka: nastrúhame jablká na rozvaľkané cesto, posypeme mletým orechom, cukrom, škoricou a zvinieme... viď vyššie :-)
  6. Na plech vyloženým papierom prenesieme štrúdľu tak, aby spoj bol na spodku. Povrch ešte potrieme s jedným rozšľahaným žĺtkom, do ktorého pridáme 1 PL mlieka.
  7. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút, znížime teplotu na 160 stupňov dopečieme (cca 30 minút).
  8. Nakrájané... a posypané práškovým cukrom.
  9. Toto je tá jablková :-)
  10. ... a tvarohová :-)
  11. Prajem vám dobrú chuť :-)