Strecha z BE BE keksov trocha inak fotorecept

sjuzan - fotkasjuzan, 6. januára 2013
Strecha z BE BE keksov trocha inak (fotorecept)
Foto: sjuzan

Pridávam koláč strecha z BE BE keksov, trocha vylepšený, lebo krém netreba variť. Jeho príprava netrvá dlho, a je veľmi dobrý a šťavnatý. Vždy sa po ňom len tak zapráši.

30 minút
príprava

Suroviny

2 bal
15 dg
20 dg
2 bal
2 ks
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Máslo, cukor, tvaroh vymiešame, dochutíme rumom a ešte raz premiešame. Vytvoríme tvarohový krém.

    Strecha z BE BE keksov trocha inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom poukladáme na alobal BE BE kekse. Môže sa použiť 1 bal kakaové, 1 bal biele. Ak nemáte BEBE kekse kľudne použite Marina kekse. Ja som to robila aj aj. Nie je v tom žiaden rozdiel. Na foto su Marina kekse aby ste videli, že to ide aj z nich naozaj. Odporúčam alobal trocha vyhnúť hore aby sa kekse nerozchádzali.

    Strecha z BE BE keksov trocha inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na poukladané kekse natrieme tvarohový krém.

    Strecha z BE BE keksov trocha inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na krém opäť položíme kekse

    Strecha z BE BE keksov trocha inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na kekse potom natrieme zbytok krému a na vrch poukladáme do stredu rozkrojené banány.

    Strecha z BE BE keksov trocha inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom opatrne z každej strany zdvihneme alobal a pritlačíme z oboch strán k sebe do tvaru strechy.

    Strecha z BE BE keksov trocha inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch môžeme poliať čokoládou, alebo citrónovou polevou. Ja som mala doma citrónovú polevu a vrch som ešte posypala strúhanou čokoládou a mletými orechami pre vylepšenie. Dáme do ladničky a konzumujeme na druhý deň.

    Strecha z BE BE keksov trocha inak (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zdezda
mňam, hneď dnes ho idem prichystať na podovolenkové stretnutie s kolegynkami :-)
masa80
asi, že sú to Be-Be kekse a nie keksy, ale lnáč úplne klasický recept na striešku.
zdezda
:-) @masa80 , nie je to klasický recept, iný je v tom, že je plnený nevarenou, tvarohovou plnkou (@sjuzan to píše v 1. vete )
klasická strieška sa plní vanilkovým pudingom+maslom=krémom
lacquer
Presne tak, origos je s vanilkovym pudingom. Ale toto neznie zle
erikao
... prečo niektorí ľudia hovoria kekse? to je miestny zvyk z nejakého kraja?
evanaaa
Vypadá to rýchle a výsledok dobrý, len by som použiala krémovejší tvaroh, hrudkový je skôr an posypávanie ( ovocných gulí,ap.), nedá sa úplne dohladka vymiesiť, ale to je maličkosť.
sjuzan
Zdravim vsetkych pre chorobu az teraz , Zdezda spravne poznamenala ze krem sa nevari. Dufam ze Vam vsetkym bude chutit dobru chut
francuzska1
P++resne takuto strechu robievam, a to som si myslela, ze original. Vyzera tak, ze budem musiet popozerat recepty, aby som zistila, ze ako je to s tou varenou tvarohovou plnkou...
francuzska1
vlastne je tam malicky rozdiel, ze ja na to davam cokoladovu polevu, ale to je detail, a kazdy si to robi ako mu chuti, resp. co ma doma;-)
angela2
robievam takto isto, ale banán máčam najskôr do čokolády, myslím že vydrží dlhšie a je i chutovo lepší :) je to fakt super :)