Strapaté rezne fotorecept

tinca - fotkatinca, 13. júla 2013
Strapaté rezne (fotorecept)
Foto: tinca

Úžasné rezne, mäkučké a šťavnaté. Výhoda receptu je, že ho môžeme mať pripravený v chladničke aj pre náhodných hostí a že môže byť z Zobraziť celý popisÚžasné rezne, mäkučké a šťavnaté. Výhoda receptu je, že ho môžeme mať pripravený v chladničke aj pre náhodných hostí a že môže byť z neho nespočet variácií.

3-4/15 rezníkov
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Cestíčko:
1 téglik
2 ks
4 - 5 PL
2 strúčky
2 PL
2 ČL
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky dáme smotanu, rozmiešané vajíčka, múku, škrob a vyšľaháme, aby sa všetko dobre spojilo. Pridáme pretlačený cesnak, mango omáčku, ak nemáme môže byť aj chilli omáčka, soľ a čerstvo zomleté korenie. Znovu premiešame.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do pokrájaného mäsa pridávame postupne cestíčko. POZOR: nikdy nie opačne, lebo ho je viac, mne zostalo cca 1/2 dcl, premiešame, nesmie to v tom plávať, konzistencia musí byť kašovitá. Marinujeme v chlade cca 2 hodiny. Čím dlhšie tým lepšie! Zvyšné cestíčko si odložíme. Ak by sa nám pred vyprážaním zdalo, že mäsko sa nasiaklo, tak ešte cestíčka pridáme. Ja som nemusela pridávať.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsovú zmes dávkujeme polievkovou lyžicou do rozpáleného oleja, ktoré tvarujeme do menších placiek /rezníkov/ a vyprážame do ružova.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s novými zemiakmi s petržlenom, zeleninovou oblohou a ja som urobila aj miešaný šalát. Hodí sa aj zemiaková kaša. Dobrú chuť!

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    VARIANTY: do cestíčka môžeme pridať kari korenie, alebo červ.mletú papriku, cibuľu horčicu,kečup. Každý si zvolí kombináciu ako mu chutí. Ja som pripravila ako je v recepise.
    TIPY: Podobne môžeme urobiť karfiol, cuketu, patizón, alebo rybu. Robila som aj rybu bolo to tiež chutné.
    VÝHODA Rcp: je v tom, že nás neprekvapí návšteva, alebo ak sa rodina schádza v rôznom čase, každý má rezníky čerstvé.

  8. 8

    A tu je dnešný obed so zemiakovým pyré.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na ďalšom obr. sú rezne z lososa.

  10. 10

    A tiež rezne na spôsob vegetariánskych- z patizónu.

Diskusia k receptu

sracz
Super rcp, super vône, super chute, super naservírované, už iba prisadnúť a "nechať" sa obslúžiť, milá @tinca - veru šikovne sa Ty dokážeš obracať aj v kuchyni!
sovka62
Už je v KK. Recept presne pre mňa, nikdy neviem, kedy koho bude treba nachovať.
tinca
ďakujem za komentíky, dievčence /aj chlepec @sracz Ferinko/ vyskúšajte,sú ohromné. Sú tu už pridané, ale to sú vcelku rezne marinované a potom v strúhanke,moje sú odlišné,ale skvelé. Niekedy vyskúšam aj tak.
lusinkab
Aj mne sa to paci :-) super napad na rychly obed alebo veceru
vierik
Veru Vierka vyskúšam,vyzerá to veľmi dobré,dám Ti za to ♥ :-)
elysa
už som ich raz robila, ale zo sójového mäsa- chlapi ohrdli nosom, že keby boli mäsové, tak áno...tak ďakujem za pripomenutie...:) mne teda chutili aj sójové...
havino
parádne, rýchle, vdačné, v smotane s vajíčkami máčam rezne, potom do struhanky, ked kúsky mäsa, v inej marináde, viem,že mäso z tej smotany je neskutočne krehké, ukladám,lebo zabudnem a nechávam sa inšpirovať, super
frezia68
Už je v KK,tiež mám podobný recept na krkovičku,môže byť v chladničke aj 4-5 dní,ale Tvoj sa mi páči a vyskúšam :-)
zdenka1009
dobrý receptík na nedeľný obed, zapísaný aj ručne, aby som ho toľko nemusela hľadať v KK..:-)
aroooo
krásny recept, pripomína mi to podobné rezne,len ide do nich lečo... a veru vyskúšam s cuketou, kk
zdezda
chválim tvoj receptík, je to fajn obmena na kuracie mäsko :-)
luss44
dnes sme mali na obed podľa Tvojho rcp, marinovala som okrem kur.prsíčiek aj vykostené kur.stehná, ale tie vcelku, potom do strúhanky a obidve mäská boli výborné, dokonca som do marinády namočila aj cukinu - muž by ju jedol neustále, aj tá bola dobrá
garanco
Pekných slov už padlo veľa, pripájam sa aj ja, rp ukladám, najbližšie urobím. Vďaka za recept! :-))
bozulka
Vierka vďaka za pripomenutie,tiež som takto robievala,ale už dávno.Mäso som striedala - rôzne druhy,rôzne príchute.Často prevládalo kari korenie.Keď som chcela uchovať dlhšie /aj 10 dní/ vtedy som nedávala vajcia.Ale vždy to bola mňamka,k tomu rôzna príloha,rôzna obloha a šaláty a zakaždým nové, vynikajúce a rýchle jedlo...!
klaudia968
Krásny recept, páči sa aj mne, ukladám a určite vyskúšam.Ja s tým chilli.
evanaaa
Práve dnes som vytiahla z mrazničky morčacie prsia s tým, že ešte budem musieť rozmýšľať, ako ich spraviť, tento tvoj recept, @tinca , mi prišiel vhod, ďakujem.
labutus
Vďaka za recept, dnes som si pochutila na týchto rezníkoch.
askadaniela
@tinca milá, veľmi si nám ulahodila :-) dnes som uvarila verziu s karfiolom, šampiňonovou omáčkou a kolienkami (zemiaky sme mali včera k plnenej cuketke), manželovi, ktorý má radšej vysmažený karfiol som ho obalila v samotnom cestíčku a strúhanke a šupla do rúry upiecť. Výborné jedlo, ďakujeme :-)
zdenka1009
Tak aj ja sa musím pochváliť, pripravila som si kuracie prsia ako je v rcp, odložila do chladničky a nevedela som sa dočkať,dokým si rezníky nepripravím...manžel kuracie nemusí ,ale neodmietol...vyšlo mi osem rezníkov...a po relaxačnej práci,kosenie,hrabanie ,veľmi dobre padlo..Ď. :-)
danda3
Tinca, gratulujem k výhre, ja som ich tiež podľa Tvojho receptu robila a veľmi sme si pochutili.♥
tinca
@danda3 ďakujem ti zlatko, ešte som z toho v šoku. Ja chcem na budúci týždeň urobiť rybacie /z lososa, toho mám, alebo z tresky/, tie sú tiež božské:) samozrejme pre toho kto ľúbi ryby.
danda3
Aj ja chcem skúsiť tú rybu, mám nejakú v mrazáku - tresku , určite to bude výborné a tiež s cukinou by som vyskúšala pre môjho nemäsožravca. ♥
radost
@tinca
i my sme si pochutili na týchto rezňoch..bola tu vnučka-nuž-a to je malý sortiment-čo chce uvariť!!!no tvoje rezne jej chutili..akurát tú omáčku som nedala..
jednoduchý,chutný recept..
tinca
@radost neviem akú omáčku myslíš to cestíčko? A to si ich ako piekla bez toho ? To dodáva šťavnatosť a drží mäso pokope.
tinca
@radost ahá, tak to je OK to nemusí byť, každý si dochutí ako má rád,díky za vysvetlenie, už mi nepáli v tej horúčave,prepáč:)
babav
@tinca , gratulujem k peknej zasluzenej výhre. Tvoj recept som objavila až teraz, dodatočne chvalim a ukladam ,určite pouzijem aj s rybacinou .Mala som kedysi podobny recept , ale mäso v ňom bolo bravčové, kuracie prsia sa mi pozdavaju lepsie . Vdaka!
gubics
Dobrý nápad, urobím z toho vegetariánske rezne.
irciatko
Výborný a nápaditý recept. Pomaly sa "zosobotnieva" a ja od rána rozmýšľam čím nakŕmim mojich hladošov. V sobotu večer mäsko naložím do pácu a na nedeľný obed pripravené, len vysmažiť. nemusím sa toľko motať v kuchyni. A hlavne, blahoželám k výhre.
tinca
@irciatko nech sa vydaria a chutia, ja som minule robila z lososa,boli výborné! Ďakujem za blahoželanie:)
natba
gratulujem k vyhre! robila som v sobotu na obed, cili omacku som dala oblubenu srirachu a boli mnam:-) zaradene do zbierky receptov!
kuchticka
@tinca- vyborny recept a dakujem. Necitam vsetky recepty a tak mi unikol I tento a objavujem ho az dnes pri citani naj receptov za tie 4 roky Varechy. Mam ulozene vsetky tvoje recepty (pokial mi "neunikly")
anna32
Naozaj vyborny recept. U nas tieto rezne kazdemu chutili :-)
staja
@tinca , vyskúšala som Tvoj recept a veľmi sa nám páčil, robila som z morčacích pŕs. Robievala som podobnú marinádu, ale bez smotany a toto bolo trochu iné.
Tej marinády bolo trochu veľa - uvedené množstvo je na cca 1kg mäsa.
pepiska2812
Skusala som uz a malo uspech...vyborne to chuti a neni to az take narocne na cas... :)
radost
morčacie idem dať do marinády..zajtra bude na obed...dakujem..pozdravujem..
pacik
Aj nám veľmi chutili, budú častejšie, skvelý recept :-)
simis5
Je to super mňamka, ja niekedy zvyknem k mäsku primiešat sterilizovanú kápiu na kocky :-)
marienka44
Keďže som nedostala odpoveď, riskujem to s bravč. slížikami. Do marinády som dala 30% kyslú smotanu, 2 vacia, soľ, chilli omáčku, sójovú omáčku, cesnak prelisovaný, čerstvo mleté čierne korenie, 1 PL horčice, a korenie na bravč.mäso, pár kvapiek olivového oleja. kukur.škob a len 2 PL múky a 1 PL kukuričnej múky hladkej a 1 PL na kávomlynku zomleté ovsené vločky. Uvidíme, aké to bude. Miesto zemiakov som sa ako prílohu rozhodla uvariť pšeno, ktoré je alkalické. Uhorkový šaqlát je klasika.
Mám dobrú panvicu, ktorú som si doniesla z Nemecka, nie teflónovú,.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia