Strapaté rezne fotorecept

tinca - fotkatinca, 13. júla 2013
Strapaté rezne (fotorecept)
Foto: tinca

Úžasné rezne, mäkučké a šťavnaté. Výhoda receptu je, že ho môžeme mať pripravený v chladničke aj pre náhodných hostí a že môže byť z neho nespočet variácií.

3-4/15 rezníkov
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Cestíčko:
1 téglik
2 ks
4 - 5 PL
2 strúčky
2 PL
2 ČL
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky dáme smotanu, rozmiešané vajíčka, múku, škrob a vyšľaháme, aby sa všetko dobre spojilo. Pridáme pretlačený cesnak, mango omáčku, ak nemáme môže byť aj chilli omáčka, soľ a čerstvo zomleté korenie. Znovu premiešame.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do pokrájaného mäsa pridávame postupne cestíčko. POZOR: nikdy nie opačne, lebo ho je viac, mne zostalo cca 1/2 dcl, premiešame, nesmie to v tom plávať, konzistencia musí byť kašovitá. Marinujeme v chlade cca 2 hodiny. Čím dlhšie tým lepšie! Zvyšné cestíčko si odložíme. Ak by sa nám pred vyprážaním zdalo, že mäsko sa nasiaklo, tak ešte cestíčka pridáme. Ja som nemusela pridávať.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsovú zmes dávkujeme polievkovou lyžicou do rozpáleného oleja, ktoré tvarujeme do menších placiek /rezníkov/ a vyprážame do ružova.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s novými zemiakmi s petržlenom, zeleninovou oblohou a ja som urobila aj miešaný šalát. Hodí sa aj zemiaková kaša. Dobrú chuť!

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    VARIANTY: do cestíčka môžeme pridať kari korenie, alebo červ.mletú papriku, cibuľu horčicu,kečup. Každý si zvolí kombináciu ako mu chutí. Ja som pripravila ako je v recepise.
    TIPY: Podobne môžeme urobiť karfiol, cuketu, patizón, alebo rybu. Robila som aj rybu bolo to tiež chutné.
    VÝHODA Rcp: je v tom, že nás neprekvapí návšteva, alebo ak sa rodina schádza v rôznom čase, každý má rezníky čerstvé.

  8. 8

    A tu je dnešný obed so zemiakovým pyré.

    Strapaté rezne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na ďalšom obr. sú rezne z lososa.

  10. 10

    A tiež rezne na spôsob vegetariánskych- z patizónu.

Diskusia k receptu

56 komentárov k receptu
ďakujem za komentíky, dievčence /aj chlepec @sracz Ferinko/ vyskúšajte,sú ohromné. Sú tu už pridané, ale to sú vcelku rezne marinované a potom v strúhanke,moje sú odlišné,ale skvelé. Niekedy vyskúšam aj tak.
už som ich raz robila, ale zo sójového mäsa- chlapi ohrdli nosom, že keby boli mäsové, tak áno...tak ďakujem za pripomenutie...:) mne teda chutili aj sójové...
parádne, rýchle, vdačné, v smotane s vajíčkami máčam rezne, potom do struhanky, ked kúsky mäsa, v inej marináde, viem,že mäso z tej smotany je neskutočne krehké, ukladám,lebo zabudnem a nechávam sa inšpirovať, super
dnes sme mali na obed podľa Tvojho rcp, marinovala som okrem kur.prsíčiek aj vykostené kur.stehná, ale tie vcelku, potom do strúhanky a obidve mäská boli výborné, dokonca som do marinády namočila aj cukinu - muž by ju jedol neustále, aj tá bola dobrá
Vierka vďaka za pripomenutie,tiež som takto robievala,ale už dávno.Mäso som striedala - rôzne druhy,rôzne príchute.Často prevládalo kari korenie.Keď som chcela uchovať dlhšie /aj 10 dní/ vtedy som nedávala vajcia.Ale vždy to bola mňamka,k tomu rôzna príloha,rôzna obloha a šaláty a zakaždým nové, vynikajúce a rýchle jedlo...!
Práve dnes som vytiahla z mrazničky morčacie prsia s tým, že ešte budem musieť rozmýšľať, ako ich spraviť, tento tvoj recept, @tinca , mi prišiel vhod, ďakujem.
@tinca milá, veľmi si nám ulahodila :-) dnes som uvarila verziu s karfiolom, šampiňonovou omáčkou a kolienkami (zemiaky sme mali včera k plnenej cuketke), manželovi, ktorý má radšej vysmažený karfiol som ho obalila v samotnom cestíčku a strúhanke a šupla do rúry upiecť. Výborné jedlo, ďakujeme :-)
Tak aj ja sa musím pochváliť, pripravila som si kuracie prsia ako je v rcp, odložila do chladničky a nevedela som sa dočkať,dokým si rezníky nepripravím...manžel kuracie nemusí ,ale neodmietol...vyšlo mi osem rezníkov...a po relaxačnej práci,kosenie,hrabanie ,veľmi dobre padlo..Ď. :-)
@danda3 ďakujem ti zlatko, ešte som z toho v šoku. Ja chcem na budúci týždeň urobiť rybacie /z lososa, toho mám, alebo z tresky/, tie sú tiež božské:) samozrejme pre toho kto ľúbi ryby.
Aj ja chcem skúsiť tú rybu, mám nejakú v mrazáku - tresku , určite to bude výborné a tiež s cukinou by som vyskúšala pre môjho nemäsožravca. ♥
@tinca
i my sme si pochutili na týchto rezňoch..bola tu vnučka-nuž-a to je malý sortiment-čo chce uvariť!!!no tvoje rezne jej chutili..akurát tú omáčku som nedala..
jednoduchý,chutný recept..
@tinca , gratulujem k peknej zasluzenej výhre. Tvoj recept som objavila až teraz, dodatočne chvalim a ukladam ,určite pouzijem aj s rybacinou .Mala som kedysi podobny recept , ale mäso v ňom bolo bravčové, kuracie prsia sa mi pozdavaju lepsie . Vdaka!
Výborný a nápaditý recept. Pomaly sa "zosobotnieva" a ja od rána rozmýšľam čím nakŕmim mojich hladošov. V sobotu večer mäsko naložím do pácu a na nedeľný obed pripravené, len vysmažiť. nemusím sa toľko motať v kuchyni. A hlavne, blahoželám k výhre.
gratulujem k vyhre! robila som v sobotu na obed, cili omacku som dala oblubenu srirachu a boli mnam:-) zaradene do zbierky receptov!
@tinca- vyborny recept a dakujem. Necitam vsetky recepty a tak mi unikol I tento a objavujem ho az dnes pri citani naj receptov za tie 4 roky Varechy. Mam ulozene vsetky tvoje recepty (pokial mi "neunikly")
@tinca , vyskúšala som Tvoj recept a veľmi sa nám páčil, robila som z morčacích pŕs. Robievala som podobnú marinádu, ale bez smotany a toto bolo trochu iné.
Tej marinády bolo trochu veľa - uvedené množstvo je na cca 1kg mäsa.

Pridaj komentár k receptu: