Strapaté rezne (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Úžasné rezne, mäkučké a šťavnaté. Výhoda receptu je, že ho môžeme mať pripravený v chladničke aj pre náhodných hostí a že môže byť z neho nespočet variácií.

3-4/15 rezníkov
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny:
  2. Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance.
  3. Do misky dáme smotanu, rozmiešané vajíčka, múku, škrob a vyšľaháme, aby sa všetko dobre spojilo. Pridáme pretlačený cesnak, mango omáčku, ak nemáme môže byť aj chilli omáčka, soľ a čerstvo zomleté korenie. Znovu premiešame.
  4. Do pokrájaného mäsa pridávame postupne cestíčko. POZOR: nikdy nie opačne, lebo ho je viac, mne zostalo cca 1/2 dcl, premiešame, nesmie to v tom plávať, konzistencia musí byť kašovitá. Marinujeme v chlade cca 2 hodiny. Čím dlhšie tým lepšie! Zvyšné cestíčko si odložíme. Ak by sa nám pred vyprážaním zdalo, že mäsko sa nasiaklo, tak ešte cestíčka pridáme. Ja som nemusela pridávať.
  5. Mäsovú zmes dávkujeme polievkovou lyžicou do rozpáleného oleja, ktoré tvarujeme do menších placiek /rezníkov/ a vyprážame do ružova.
  6. Podávame s novými zemiakmi s petržlenom, zeleninovou oblohou a ja som urobila aj miešaný šalát. Hodí sa aj zemiaková kaša. Dobrú chuť!
  7. VARIANTY: do cestíčka môžeme pridať kari korenie, alebo červ.mletú papriku, cibuľu horčicu,kečup. Každý si zvolí kombináciu ako mu chutí. Ja som pripravila ako je v recepise.
    TIPY: Podobne môžeme urobiť karfiol, cuketu, patizón, alebo rybu. Robila som aj rybu bolo to tiež chutné.
    VÝHODA Rcp: je v tom, že nás neprekvapí návšteva, alebo ak sa rodina schádza v rôznom čase, každý má rezníky čerstvé.
  8. A tu je dnešný obed so zemiakovým pyré.
  9. Na ďalšom obr. sú rezne z lososa.
  10. A tiež rezne na spôsob vegetariánskych- z patizónu.