Foto: nikola166
Jeden z našich obľúbených pagáčikov. Sú úžasné, jednoduché a rýchle ! Stoja za vyskúšanie :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín si vypracujeme cesto ( robila som z polovičnej dávky ).
-
2
Zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
-
3
Pripravíme si plnku: mlieko, múku, syr a vajcia si dáme do kastrólika a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Osolíme podľa chuti. Nakoniec vmiešame maslo. Necháme vychladnúť.
-
4
Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. S cestom sa pracuje výborne !
-
5
Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút. Treba sledovať. Krásne sa nafúknu.
-
6
Keď trocha vychladnú, dva kolieska si zlepíme plnkou a pogúľame v strúhanom syre - vhodné je, ak sa plnka trošku vytlačí, lepšie sa prichytí syr.
-
7
A môžeme podávať :) Z jednej riadnej dávky vyjde 46 už zlepených pagáčikov. Nedá sa im odolať !
nejde tam ziaden kypriaci prasok,drozdie,soda-nic?
chcela by som ich skusit, ale nejde mi do hlavy, z coho by mohli narast?
plnku som zvolila takúto, lebo môj ocko nemá rád veľmi syrové ( syrokrém s maslom by určite nezvládol, ani nivu ani nič také :) a táto mu chutí perfektne :) ale samozrejme, každý si môže naplniť čím chce. Napriek tomu, ďakujem za nápady, možno skúsim nabudúce :) Cesto je super aj na druhý deň, takže odporúčam !
Ďakujem za recept, už teraz je môj obľúbený!