Zemiakový šalát na kyslo

redakcia - fotkaredakcia, 24. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 ks
2 PL
2 PL
1 KL
600 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Očistíme, necháme vychladnúť a nakrájame na asi 4–5 cm dlhé hranolčeky. Vodu, olej , ocot, cukor, soľ a čierne korenie dáme variť do malého hrnca a pridáme na kúsky nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Hneď po zovretí odstavíme a pridáme do zemiakov. Podľa chuti pridáme nakrájanú kyslú uhorku.

  3. 3

    Premiešame a necháme odstáť.

Diskusia k receptu

Vymazať
glosterka
Super recept! Presne takýto robila moja mama, len tam nedávala mleté čierne korenie. Bol veľmi chutný, priam lahôdkový a vôbec tam nechýbala mrkva ani hrášok. Je rýchlejší na prípravu.
Vymazať
polygon
Moja svokra pridáva do takéhoto šalátu kúsok zeleru. Uvarí ho v náleve a postrúha na strúhadle. Nedáva kyslé uhorky. Takýto šalát je vynikajúcou prílohou k varenému údenému.
Vymazať
jerrino
Celkom fajn, iba som si ho este musel dochutit vhodnou kombinaciou sol/cukor/uhorkova stava. Vysledok je samozrejme chutny pre mna, ale nemusi sa takym zdat inym.
Vymazať
zuzana3305
Perfektny recept robim len podla neho a všetkým chutí.Len v popise surovín chýba soľ.Už si na to dávam pozor,len prvý krát som ju tam zabudla dať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia