Foto: mariana33
Tento recept mám od jednej známej z Bošáce....je pre tých čo milujú pálivé ...u nás sa to pridáva hádam do všetkého čo je na Zobraziť celý popisTento recept mám od jednej známej z Bošáce....je pre tých čo milujú pálivé ...u nás sa to pridáva hádam do všetkého čo je na tanieri....dokonca aj do halušiek...len to nesmiete prehnať, lebo vtedy páli 2x
tepelná úprava
Postup
-
1
Feferónky umyjeme, odstopkujeme a dáme do hrnca, zalejeme nálevom ako na uhorky, ak používame deko, tak precedíme, pridáme olej. V podstate to môže byť aj nálev na kápiu...Varíme cca 1hod. Čím dlhšie tým lepšie...Feferónky dáme do mixéra, pridáme trochu tej vody, čo sme v nej varili feferónky a rozmixujeme. Sterilizujeme 20min. Odporúčam dávať do malých pohárikov, nemusia byť plné...otvorené v chladničke to vydrží ozaj mesiace....
-
2
Malé upozornenie...ovzdušie oko hrnca bude trošku ostré a pri mixovaní ani nehovorím...
Diskusia k receptu