Sterilizované mixované feferónky

mariana33 - fotkamariana33, 29. júna 2013
Sterilizované mixované feferónky
Foto: mariana33

Tento recept mám od jednej známej z Bošáce....je pre tých čo milujú pálivé ...u nás sa to pridáva hádam do všetkého čo je na Zobraziť celý popisTento recept mám od jednej známej z Bošáce....je pre tých čo milujú pálivé ...u nás sa to pridáva hádam do všetkého čo je na tanieri....dokonca aj do halušiek...len to nesmiete prehnať, lebo vtedy páli 2x

80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Feferónky umyjeme, odstopkujeme a dáme do hrnca, zalejeme nálevom ako na uhorky, ak používame deko, tak precedíme, pridáme olej. V podstate to môže byť aj nálev na kápiu...Varíme cca 1hod. Čím dlhšie tým lepšie...Feferónky dáme do mixéra, pridáme trochu tej vody, čo sme v nej varili feferónky a rozmixujeme. Sterilizujeme 20min. Odporúčam dávať do malých pohárikov, nemusia byť plné...otvorené v chladničke to vydrží ozaj mesiace....

    Sterilizované mixované feferónky - obrázok 1
  2. 2

    Malé upozornenie...ovzdušie oko hrnca bude trošku ostré a pri mixovaní ani nehovorím...

Diskusia k receptu

horalka66
mám rada pálivé jedlá a tak už ho ukladám do kk a vyskúšam,keď budú feferonky :-)
izabella929
nepoužívam feferónky do jedla, iba zriedkavo a to iba štipôčku...ale toto môže byť skvelé pre gurmánov, ktorí obľubujú čípóš jedlá....))pekný recept.-)
denyany
dobre som rozumela, že odstopkujeme, ale jadierka nevyberáme? ja mám rada len tak jemne pálivé, takže by som urobila z menšej dávky.
mariana33
jadierka ostávajú...tak na hrot noža je jemne pálivé:o)...toho oleja len tak od oka...ako keď sa nakladá kápia tak max. 1dcl




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia