Sterilizované mixované feferónky

Autor receptu: mariana33

Tento recept mám od jednej známej z Bošáce....je pre tých čo milujú pálivé ...u nás sa to pridáva hádam do všetkého čo je na tanieri....dokonca aj do halušiek...len to nesmiete prehnať, lebo vtedy páli 2x

80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Feferónky umyjeme, odstopkujeme a dáme do hrnca, zalejeme nálevom ako na uhorky, ak používame deko, tak precedíme, pridáme olej. V podstate to môže byť aj nálev na kápiu...Varíme cca 1hod. Čím dlhšie tým lepšie...Feferónky dáme do mixéra, pridáme trochu tej vody, čo sme v nej varili feferónky a rozmixujeme. Sterilizujeme 20min. Odporúčam dávať do malých pohárikov, nemusia byť plné...otvorené v chladničke to vydrží ozaj mesiace....
  2. Malé upozornenie...ovzdušie oko hrnca bude trošku ostré a pri mixovaní ani nehovorím...