Sterilizovaná huspenina

Sterilizovaná huspenina

Autor receptu: eruska25

Huspenina sa väčšinou varí v zime. A keď si ju zasterilizujeme, môžeme ju jesť aj v lete. Chutí úplne ako čerstvo uvarená.

Suroviny

Postup

  1. Nechcem písať, ako sa varí huspenina, ale ako ju zasterilizovať.
  2. Z uvarenej huspeniny povyberáme všetky kosti. Poháre sú vhodné nižšie a širšie, aby sa huspenina z nich dobre vyberala. Používam také pollitrové. Do čistých pohárov vložíme mäso a zalejeme vývarom do 2/3. Hrdlo pohárov pretrieme horúcou vodou a vyutierame do sucha. Na mastné by nechytilo viečko.
  3. Dobre uzavrieme a sterilizujeme pri 100 °C 2 hodiny.
  4. Pre istotu poháre držíme v chladničke. A máme huspeninu aj v lete.