Foto: petka2708
Takže priateľ sa tento rok rozhodol že či by som mu nezavarila maličkú mladú cibuľku. Tak čo ja pre neho neurobím :)
príprava
na 100°C °C
Postup
-
1
Pripravíme si mladú cibuľlku
-
2
Cibuľku ošúpeme bez poškodenia plodu.
-
3
Očistíme a umyjeme mrkvičku,
-
4
ktorú následne nakrájame na kolieska a dáme variť do osolenej vody do polomäkka.
-
5
Prípravíme si nálev z vody, octu, hnedého cukru a soli a dáme variť.
-
6
Medzitým si do umytých suchých fľaštičiek dáme na spodok bylinky podľa vlastného výberu ( ja som dala vňať z mrkvy aby zvýraznila chuť a arómu ).
-
7
Následne naložíme do fľaštičiek cibuľku a mrkvu. Ja som robila túto kombináciu: bylinky, mrkva, cibuľka, plátok uhorky (nemusí byť), a znova mrkva cibuľka a zakryjeme do mrkvou.
-
8
Na vrch každej fľaštičky dáme malý bobkový list a 2ks celého čierneho korenia.
-
9
Pripravené fľaštičky zalejeme horúcim nálevom.
-
10
Pozatvárame fľaštičky a dáme sterilizovať 10 minúť po bode varu. (ak sa vám mrkvičku podarilo uvariť viac ako do polomäkka tak sterilizujte iba 5 minúť aby sa nerozvarila úplne.
Diskusia k receptu