Sterilizovaná cibuľka
Autor receptu: petka2708
Takže priateľ sa tento rok rozhodol že či by som mu nezavarila maličkú mladú cibuľku. Tak
čo ja pre neho neurobím :)
30 minút príprava |
10 minút na 100°C °C |
Postup
- Pripravíme si mladú cibuľlku
- Cibuľku ošúpeme bez poškodenia plodu.
- Očistíme a umyjeme mrkvičku,
- ktorú následne nakrájame na kolieska a dáme variť do osolenej vody do polomäkka.
- Prípravíme si nálev z vody, octu, hnedého cukru a soli a dáme variť.
- Medzitým si do umytých suchých fľaštičiek dáme na spodok bylinky podľa vlastného výberu ( ja som dala vňať z mrkvy aby zvýraznila chuť a arómu ).
- Následne naložíme do fľaštičiek cibuľku a mrkvu. Ja som robila túto kombináciu: bylinky, mrkva, cibuľka, plátok uhorky (nemusí byť), a znova mrkva cibuľka a zakryjeme do mrkvou.
- Na vrch každej fľaštičky dáme malý bobkový list a 2ks celého čierneho korenia.
- Pripravené fľaštičky zalejeme horúcim nálevom.
- Pozatvárame fľaštičky a dáme sterilizovať 10 minúť po bode varu. (ak sa vám mrkvičku podarilo uvariť viac ako do polomäkka tak sterilizujte iba 5 minúť aby sa nerozvarila úplne.