Sterilizovaná cibuľka

Autor receptu: petka2708

Takže priateľ sa tento rok rozhodol že či by som mu nezavarila maličkú mladú cibuľku. Tak čo ja pre neho neurobím :)

30 minút
príprava
10 minút
na 100°C °C

Postup

  1. Pripravíme si mladú cibuľlku
  2. Cibuľku ošúpeme bez poškodenia plodu.
  3. Očistíme a umyjeme mrkvičku,
  4. ktorú následne nakrájame na kolieska a dáme variť do osolenej vody do polomäkka.
  5. Prípravíme si nálev z vody, octu, hnedého cukru a soli a dáme variť.
  6. Medzitým si do umytých suchých fľaštičiek dáme na spodok bylinky podľa vlastného výberu ( ja som dala vňať z mrkvy aby zvýraznila chuť a arómu ).
  7. Následne naložíme do fľaštičiek cibuľku a mrkvu. Ja som robila túto kombináciu: bylinky, mrkva, cibuľka, plátok uhorky (nemusí byť), a znova mrkva cibuľka a zakryjeme do mrkvou.
  8. Na vrch každej fľaštičky dáme malý bobkový list a 2ks celého čierneho korenia.
  9. Pripravené fľaštičky zalejeme horúcim nálevom.
  10. Pozatvárame fľaštičky a dáme sterilizovať 10 minúť po bode varu. (ak sa vám mrkvičku podarilo uvariť viac ako do polomäkka tak sterilizujte iba 5 minúť aby sa nerozvarila úplne.