Stehná na arašidovej omáčke

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté a osušené kuracie stehná osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenom oleji z oboch strán do červena. Potom vložíme do nádoby na pečenie, podlejeme vodou a pečieme zakryté pri teplote 180 °C do mäkka asi 40 minút.
  2. Potom odokryjeme a pečieme ďalších 10 minút, kým nie je koža chrumkavá. Arašidové maslo vložíme do nádoby a rozriedime malým množstvom kuracieho vývaru.
  3. Privedieme do varu a riedime vývarom do požadovanej stredne hustej konzistencie. Dochutíme soľou. Do stredu taniera položíme pripravené stehno, prelejeme ho arašidovou omáčkou a posypeme malým množstvom pražených arašidov.