Štefánia roláda z jelenieho mäsa (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som vyskúšala urobiť mäsovú roládu plnenú varenými vajíčkami z jelenieho mäsa...je vynikajúca...

14
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso z jeleňa som dala na 24.hod. do nálevu...nálev: voda, ocot,cibuľa, cesnak,ciečne celé korenie, bobkový list,borievky...po tomto čase som mäso vybrala, pokrájala na menšie kúsky a pomlela na elektrickom mlynčeku..
  2. pridala som pokrájané bravčové pliecko a pomlela som k nemu..spolu s mäsom som pomlela aj cesnak...
  3. cibuľu som pokrájala a opiekla na masti...pridala som ju do mäsa..
  4. pridala som žemle namočené a vyžmýkané ..
  5. pridala som soľ, korenie,rascu,vajcia a všetko som premiešala...
  6. formu na srnčí chrbát som vymazala a vysypala strúhankou...
  7. na spodok som uložila polovicu mäsovej hmoty, uložila vajíčka vedľa seba do radu a zakryla druhou polovicou mäsovej hmoty...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekla sa 60 min..
  8. upečenú roládu som nechala vychladiť vo forme...potom som ju vyklopila na dosku a pokrájala...
  9. pokiaľ sa roláda piekla uvarila som si drobné zemiaky v šupke a potom som ich ešte opiekla na masti...roládu som uložila na taniere,pridala zemiaky a ozdobila zeleninou...prajem dobrú chuť..