Štedrákové kocky

Autor receptu: redakcia

35 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z trochy vlažného mlieka a droždia si zamiešame kvások. Po nakysnutí zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť.
  2. Z ostatných surovín pripravíme plnky. Nakysnuté cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, tri cestá rozvaľkáme a striedavo ukladáme na vymastený plech spolu s plnkami (cesto, maková plnka, cesto, orechová plnka, cesto, tvarohová plnka).
  3. Štvrté cesto rozdelíme a vytvoríme dlhé šúľance, ktorými prekryjeme koláč do tvaru mriežky. Celý koláč necháme ešte chvíľu podkysnúť a vložíme do rozohriatej trúby. Pečieme 45minút pri 170°C.