Štedrá kapustnica starej mamy

Autor receptu: martula22

Túto kapustnicu varievala ešte moja babka. Volá sa preto štedrá, že že do nej pridávali aj klobásky, ryby a údené maso ,pretože u nich bolo zvykom jedávať na vianoce len toto jedno jedlo.

6
porcií
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme údené mäso a rybaciu hlavu / alebo rybaciu filetu/ a urobíme vývar- varíme pomaly aspon hodinu. Vyberieme mäso aj hlavu a do vývaru dáme kyslú kapustu, sušené huby, slivky a na kolieska pokrájanú klobásku. Pridáme na drobno nasekaný cesnak , bobkový list,soľ ,koreniny / podľa chuti/ a pomaly varíme.
  2. Keď je kapusta mäkká,zahustíme zemiakom a necháme ešte chvíľu povariť.Zatiaľ si vychladnuté údené maso pokrájame na kúsky a z ryby oberieme maso - pridávame si do taniera podľa chuti.