Steak vo vínovej omáčke s gratinovanými šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

Vhodné k ríbezľovému vínu.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z hovädzej sviečkovice nakrájame asi 200–gramové steaky, ktoré mierne stlačíme a vyformujeme rukou. Osolíme, okoreníme a mierne osladíme cukrom.
  2. Na grilovacej panvici pečieme z obidvoch strán asi 15 minút pri miernej teplote. Steaky vyberieme. Do panvice pridáme čerstvé ríbezle, urestujeme ich a podlejeme vínom. Postupne zredukujeme na jemnú omáčku, ktorú dochutíme soľou a korením.
  3. Šampiňóny umyjeme. Stopky vyberieme, nasekáme nadrobno a premiešame s fetou. Šampiňóny opečieme z oboch strán a naplníme zmesou. Mierne osolíme, okoreníme a gratinujeme.