Foto: iva63
tento recept je starý hádam ako ja-:) z detstva si pamätám, ako nám ho mamina piekla, rozvoniaval po celom dome...je veľmi rýchly, nenáročný na Zobraziť celý popistento recept je starý hádam ako ja-:) z detstva si pamätám, ako nám ho mamina piekla, rozvoniaval po celom dome...je veľmi rýchly, nenáročný na čas, je ho plný plech-:) a výborne chutí aj "na druhý deň!"...aj keď sa toho druhého dňa skoro nikdy nedočkal, lebo sme ho vždy veľmi rýchlo zjedli-:)
na 220 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
1 PL zarovnaná |
|
2 PL |
|
1 dcl |
|
3 ks |
|
plnka: | |
250 g (jedna kocka) |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 čl |
|
50 g |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
najskôr si vyšľaháme práškový cukor s celými vajíčkami
-
2
potom postupne pridávame 3 kélimky pochúťkovej smotany, zmixujeme
-
3
múku, sódu bikarbónu zamiešame s kakaom, pridáme to do cesta znovu zamiešame a nakoniec tam vlejeme aj 1 dcl oleja
-
4
plnku si pripravíme nasledovne: najskôr si roztopíme 50g masla...do misky vložíme tvaroh, žĺtok, práškový cukor, maizenu a vychladnuté, tekuté maslo ( nie horúce!)
-
5
lyžičkou všetky suroviny na plnku zamiešame
-
6
pripravené kakaové cesto si rozdelíme na dve polovice...prvú polovicu vylejeme na plech vyložený pečiacim papierom a ukladáme rovnomerne lyžičkou tvarohovú plnku...
-
7
keď sme všetku plnku minuli, tak nalejeme na vrch druhú polovicu kakaového cesta
-
8
rozohrejeme si pečiacu rúru na 220 stupňov a pečieme asi 35 minút...(samozrejme výška teploty aj doba pečenia sa nemusí zhodovať s mojimi údajmi)...je individuálna pri každej pečiacej rúre
-
9
koláč je upečený, ak vpichneme špáratko a to ostane po vytiahnutí uplne čisté, nelepkavé...vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť
-
10
posypeme práškovým cukrom a pokrájame na ľubovolné tvary
-
11
prajem dobrú chuť!
-
12
-:)
varecha.pravda.sk/recepty/smotanovy-kolac-s-tvarohomfotor...