Šťavnatý jablkový koláč

faktja - fotkafaktja, 11. marca 2013
Šťavnatý jablkový koláč
Foto: faktja

nuž jabĺk sa urodilo neúrekom tak vymýšľame čo s nimi...toto sa mi páči...

15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
300 g
0,2 l
500 g
2 sáčky
1 KL
1 kg




Postup

  1. 1

    jablká nastrúham nahrubo a všetky ingrediencie zmiešam...jablká pustili dosť šťavy, tak som do toho postrúhala ešte dve horalky, vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie a dala do rozohriatej trúby na 200°C na 30 minút piecť.

    Šťavnatý jablkový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Je to dvojitá dávka na veľký hlbší plech. Jednoduchá príprava a veľmi chutný "obyčajný" koláč.

Diskusia k receptu

afataga
robievam podobny, je to dobre, len ja davam menej cukru a hrozienka
msulejova
možno by stačilo dať namiesto horalky strúhanku alebp ovsené vločky
faktja
msulejova...stačilo, ale tie horalky to vylepsili tou čokoládou...
mamenka
Mňam koláčik. Ale dávam menej cukru, dokonca som už nahrádzala Norbi Up Date cukrom, len jednu čajovú lyžičku. Vhodná aj pre diabetikov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia