Šťavnatý citrónový koláčik s polentou

timeforacake - fotkatimeforacake, 15. februára 2015

Šťavnatý, osviežujúci a zdravý. Chutí ako keby ste si na tanier naložili Taliansko - presne takýto koláč som tam mala možnosť ochutnať. Tento je Zobraziť celý popisŠťavnatý, osviežujúci a zdravý. Chutí ako keby ste si na tanier naložili Taliansko - presne takýto koláč som tam mala možnosť ochutnať. Tento je ale bez rafinovaného cukru a je vhodný aj pre celiakov. Odporúčam vyskúšať, perfektne sa hodí do krásnych jarných dní. :) Viac inšpirácie na www.mygreenwonders.blogspot.com

8-10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

1/2 šálky
1 1/2 šálky mleté
1/3 šálky
1/2 šálky
2 ks
1 ČL
2 ks na šťavu a kôru




Postup

  1. 1

    Vymiešajte spolu vajíčka a javorový sirup do penista. Pridajte olej a riadne pomiešajte.

  2. 2

    Pridajte šťavu a kôru z citrónov, polentu, mleté mandle, prášok do pečiva. jemne premišajte, stačí dovtedy, dokým sa suroviny nespoja. Cesto bude pomerne riedke, ale nebojte, to tak má byť. :)

  3. 3

    Cesto vylejte do okrúhlej formy, ktorú ste si vyložili papierom na pečenie. Pečte pri teplote 160°C asi tak 25-30 minút, dokým koláčik nebude pevný a pružný na dotyk. Dávajte pozor, aby ste koláčik neprepiekli; chcete ho mať krásne šťavnatý. Nechajte vychladnúť vo forme.

  4. 4

    Pred podávaním koláčik poprášte kokosovou múčkou (to namiesto práškového cukru) a podávajte s lyžicou poctivého jogurtu a zopár čučoriedkami. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

denyany
Mne sa páči polentový koláčik, ale doma by som ho jedla len ja . A možno ešte manžel. Deti nie. Ale skúsim ho urobiť, čo keď....?
nika8
Polentovy som uz piekla. Tento vyzera uzasne, urcite vyskusam :)
martamm
Pre mňa vynikajúci, jednoduchý, svieži koláčik :)
momi
idem do toho! a dávam 5*:-)
pipnat
páči sa mi fotka...taká úžasne jednoduchá...:)
timeforacake
Ďakujem všetkým za krásne komentáre! Verím, že koláčik čo najskôr vyskúšate a bude vám chutiť aspoň take ako každému, kto ho ochutnal. U nás sa po ňom len tak zaprášilo! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia