Foto: timeforacake
Šťavnatý, osviežujúci a zdravý. Chutí ako keby ste si na tanier naložili Taliansko - presne takýto koláč som tam mala možnosť ochutnať. Tento je Zobraziť celý popisŠťavnatý, osviežujúci a zdravý. Chutí ako keby ste si na tanier naložili Taliansko - presne takýto koláč som tam mala možnosť ochutnať. Tento je ale bez rafinovaného cukru a je vhodný aj pre celiakov. Odporúčam vyskúšať, perfektne sa hodí do krásnych jarných dní. :) Viac inšpirácie na www.mygreenwonders.blogspot.com
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Vymiešajte spolu vajíčka a javorový sirup do penista. Pridajte olej a riadne pomiešajte.
- 2
Pridajte šťavu a kôru z citrónov, polentu, mleté mandle, prášok do pečiva. jemne premišajte, stačí dovtedy, dokým sa suroviny nespoja. Cesto bude pomerne riedke, ale nebojte, to tak má byť. :)
- 3
Cesto vylejte do okrúhlej formy, ktorú ste si vyložili papierom na pečenie. Pečte pri teplote 160°C asi tak 25-30 minút, dokým koláčik nebude pevný a pružný na dotyk. Dávajte pozor, aby ste koláčik neprepiekli; chcete ho mať krásne šťavnatý. Nechajte vychladnúť vo forme.
- 4
Pred podávaním koláčik poprášte kokosovou múčkou (to namiesto práškového cukru) a podávajte s lyžicou poctivého jogurtu a zopár čučoriedkami. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu