Šťavnatý citrónový koláčik s polentou

Autor receptu: timeforacake

Šťavnatý, osviežujúci a zdravý. Chutí ako keby ste si na tanier naložili Taliansko - presne takýto koláč som tam mala možnosť ochutnať. Tento je ale bez rafinovaného cukru a je vhodný aj pre celiakov. Odporúčam vyskúšať, perfektne sa hodí do krásnych jarných dní. :) Viac inšpirácie na www.mygreenwonders.blogspot.com

8-10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešajte spolu vajíčka a javorový sirup do penista. Pridajte olej a riadne pomiešajte.
  2. Pridajte šťavu a kôru z citrónov, polentu, mleté mandle, prášok do pečiva. jemne premišajte, stačí dovtedy, dokým sa suroviny nespoja. Cesto bude pomerne riedke, ale nebojte, to tak má byť. :)
  3. Cesto vylejte do okrúhlej formy, ktorú ste si vyložili papierom na pečenie. Pečte pri teplote 160°C asi tak 25-30 minút, dokým koláčik nebude pevný a pružný na dotyk. Dávajte pozor, aby ste koláčik neprepiekli; chcete ho mať krásne šťavnatý. Nechajte vychladnúť vo forme.
  4. Pred podávaním koláčik poprášte kokosovou múčkou (to namiesto práškového cukru) a podávajte s lyžicou poctivého jogurtu a zopár čučoriedkami. Dobrú chuť! :)