Šťavnatý citrónový koláčik s polentou
	        Autor receptu: timeforacake
	         
	        
	        Šťavnatý, osviežujúci a zdravý. Chutí ako keby ste si na tanier naložili Taliansko - presne 
takýto koláč som tam mala možnosť ochutnať. Tento je ale bez rafinovaného cukru a je 
vhodný aj pre celiakov. Odporúčam vyskúšať, perfektne sa hodí do krásnych jarných dní. :) 
Viac inšpirácie na www.mygreenwonders.blogspot.com
| 		  
				  	  
				  	8-10 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 160 °C  | 
Postup
- Vymiešajte spolu vajíčka a javorový sirup do penista. Pridajte olej a riadne pomiešajte. 
 - Pridajte šťavu a kôru z citrónov, polentu, mleté mandle, prášok do pečiva. jemne premišajte, stačí dovtedy, dokým sa suroviny nespoja. Cesto bude pomerne riedke, ale nebojte, to tak má byť. :) 
 - Cesto vylejte do okrúhlej formy, ktorú ste si vyložili papierom na pečenie. Pečte pri teplote 160°C asi tak 25-30 minút, dokým koláčik nebude pevný a pružný na dotyk. Dávajte pozor, aby ste koláčik neprepiekli; chcete ho mať krásne šťavnatý. Nechajte vychladnúť vo forme.
 - Pred podávaním koláčik poprášte kokosovou múčkou (to namiesto práškového cukru) a podávajte s lyžicou poctivého jogurtu a zopár čučoriedkami. Dobrú chuť! :)