Šťavnaté rezne
Autor receptu: beani
Tieto rezne pripravujem pomerne často, u nás doma sú obľúbené. Je to jednoduchý a chutný receptík.
4 porcie |
30 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Karé bez kosti si narežeme a naklepeme na rezníky. Zľahka osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na horúcom oleji opečieme z každej strany. Vyberieme a odložíme na chvíľočku na tanier. Vo výpeku po rezňoch opečieme cibuľu,červenú papriku nakrájanú na malé kocočky a cesnak (pozor rád rýchlo zhorí). Pridáme sladkú červenú papriku (kto má rád pikantné môže pridať aj trocha štipľavej červenej papriky) premiešame a zalejeme vývarom -masoxom. Ja dávam 1 kocku masoxu na 500-700ml vody.
- Rezne vložíme späť do hrnca a dusíme do mäkka. Jemne ešte pokvapkáme worčestrovou omáčkou. Tesne pred koncom ešte tam šupnem zo dve strúčiky cesnaku.
Podávame s ryžou alebo varenými zemiačkami s petržlenovou vňaťou.