Šťavnaté mäsko na zemiakoch
Autor receptu: mia111111
Tento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa aj s bratom a otcom nevedeli dočkať, kedy to už bude hotové. Neuveriteľne krásne rozvoniaval celý byt. A málokedy zostalo niečo na večeru. A teraz aj moja rodina má rovnaké prežitk
5 porcií |
15 min minút príprava |
80 min minút na 220 °C |
Postup
- Očistime si zemiaky, tak aby dno nádoby, v ktorej jedlo budeme piecť bola kompletne zasypaná zemiakmi. Zalejeme tochou oleja posypeme soľou a mletou rascou a premiešame.
- Krkovičku si dôkladne umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na zemiaky, tak aby boli zemiaky kompletne prikryté mäskom
- Celú plochu kompletne zasypeme hrubou vrstvou postrúhaného syra . Zmiešame si kyslú smotanu so sladkou a polejeme tým vrch , tak aby to bolo komletne zaliate. Myslím, ako po celej ploche. Smotana stečie na spodok misy . Zemiačky tak budú neuveriteľne šťavnaté. Dáme zapiecť. Ako príloha sa dá použiť naozaj čokoľvek, ale my máme najradšej broskyňový kompot, alebo čerstvý zeleninový šalát.
Prajem dobrú chuť.