Čokoládové muffiny

Šťavnaté čokoládové mafiny s malinami

Autor receptu: redakcia

Keď použijete kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa, budú mať mafiny výraznú, ale vyváženú chuť.

10 ks
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozbijeme do misy robota. Pridáme cukor a začneme šľahať.
  2. Maslo nakrájame na kúsky a vložíme ho do kovovej misky, ktorú postavíme na kastrólik s horúcim vodným kúpeľom. Čokoládu nasekáme nadrobno a pridáme k maslu. Na miernom ohni za stáleho miešania čokoládu s maslom rozpustíme a odstavíme z ohňa.
  3. Rozpustenú vlažnú čokoládu vmiešame do vyšľahaných vajec s cukrom. Do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom a premiešame. Nakoniec pridáme 200 g malín.
  4. Cesto rozdelíme do košíčkov na mafiny a uložíme na plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30 minút. Pri servírovaní ozdobíme mafiny zvyšnými malinami.