Čokoládové muffiny
Šťavnaté čokoládové mafiny s malinami
Autor receptu: redakcia
Keď použijete kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa, budú mať mafiny výraznú, ale vyváženú chuť.
10 ks porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia rozbijeme do misy robota. Pridáme cukor a začneme šľahať.
- Maslo nakrájame na kúsky a vložíme ho do kovovej misky, ktorú postavíme na kastrólik s horúcim vodným kúpeľom. Čokoládu nasekáme nadrobno a pridáme k maslu. Na miernom ohni za stáleho miešania čokoládu s maslom rozpustíme a odstavíme z ohňa.
- Rozpustenú vlažnú čokoládu vmiešame do vyšľahaných vajec s cukrom. Do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom a premiešame. Nakoniec pridáme 200 g malín.
- Cesto rozdelíme do košíčkov na mafiny a uložíme na plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30 minút. Pri servírovaní ozdobíme mafiny zvyšnými malinami.