Šťavnatá mrkvová torta
Autor receptu: nika8
Mrkvových koláčov je tu veľa, ale tak možno zaujme aj tento niekoho. Inšpirácia z knihy
Kuchárska elita. Ja používam bezlepkovú múku, ak by ste chceli použiť riadnu, tak potom
hladkú v rovnakom množstve. Koláčik je šťavnatý, oplatí sa vyskúšať.
Postup
- Orechy (lieskovce alebo vlašské) pomelieme spolu s piškótami. Mrkvu nastrúhame na jemné rezance. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škoricou a muškátovým orechom.
- Bielka vyšľaháme na tuhý sneh spolu s cukrom. (ak je mrkva dosť sladká, cukru môže ísť aj menej). Vyšľaháme aj žĺtka a postupne pridáme do vyšľahaných bielkov. Pridáme orechy s piškótami, múku zmiešanú s kypriacim práškom, škoricou a muškátovým orechom a nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu.
- Pečieme pri 170 C cca 45-50 minút.
- Koláč môžme potrieť džemom a posypať orechami.