Šťavnatá mrkvová torta

Autor receptu: nika8

Mrkvových koláčov je tu veľa, ale tak možno zaujme aj tento niekoho. Inšpirácia z knihy Kuchárska elita. Ja používam bezlepkovú múku, ak by ste chceli použiť riadnu, tak potom hladkú v rovnakom množstve. Koláčik je šťavnatý, oplatí sa vyskúšať.

50 minút
na 170 °C

Postup

  1. Orechy (lieskovce alebo vlašské) pomelieme spolu s piškótami. Mrkvu nastrúhame na jemné rezance. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škoricou a muškátovým orechom.
  2. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh spolu s cukrom. (ak je mrkva dosť sladká, cukru môže ísť aj menej). Vyšľaháme aj žĺtka a postupne pridáme do vyšľahaných bielkov. Pridáme orechy s piškótami, múku zmiešanú s kypriacim práškom, škoricou a muškátovým orechom a nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu.
  3. Pečieme pri 170 C cca 45-50 minút.
  4. Koláč môžme potrieť džemom a posypať orechami.