Foto: eldina
stačí mať mixér , 5 minút času na prácu..a potom už len oddychovať..:)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Potrebujeme: (ak chcete menej sladké, cukru pridajte, samozrejme, menej)
-
2
Trúbu predhriať na 200 °C, v miske vymiešať 3 vajcia + cukor + vanilkový cukor
-
3
pridať olej, biely jogurt, pridať 12 PL hladkej múky, PDP (všetko dobre vymiešať).....na plech dať papier na pečenie, vyliať naň 2/3 cesta, do zvyšku pridať mletý mak a vyliať na cesto..
-
4
piecť cca 20 minút.../skúšať špáratkom, či už koláč je, závisí od trúby..ak bude koláč rýchlo hnednúť-položiť navrch papier na pečenie/
-
5
koláč vyklopiť "naopak", stiahnuť papier na pečenie....ak chcete, môžte aj niečim natrieť, ale ani netreba...:) je vynikajúci ( so šálkou mlieka fantastické raňajky, lepšie ako bábovka)
- 6
celá práca s koláčom trvá asi 5 minút-mixér pracuje za Vás..:) ja som ho upiekla medzitým, kým som robila fantastické zemiakovo-oškvarkové pagáče podľa receptu @medovnicek (drahá @medovnicek, opäť boli viac než výborné, voňavé, nadýchané...mali sme aj vdaka Tebe žravú nedeľu)..:)..prikladám dôkaz
- 6
ty nemáš chybu..!!stále usmiata..štíhla..zuby všetky..a pritom vypekáš..pojedáš takéto maškrtné pletky...závidíííím...:-)))
Ostatnym dakujem za mile slovka
tak odskusane v sobotu, dala som to ako relax po obede ked boli deti ako z divokých vajec - tak som sa zavrela do kuchyne:-) a kedze som si chcela predlzit este azyl, tak som aj lekvarom potrela (cierny ribiz), cokoladou poliala, mandlove lupienky aplikovala:-)a bolo vyborne!
dakujem:-)
tak vcera som ponukala makovy kolacik ala eldina babincu, co mi prisiel zavinsovat k tomu prisernemu veku môjmu:-)...tak som prave rozposlala 4 linky na tvoj kolacik, velky uspech zozal...dakujem:-)
ano-vek, tiež už nemám čo oslavovať..:))
preto my, staršie, už musíme piecť také veci, kde sa nenarobíme a zároveň budeme do neba vyzdvihované..:))
P.S. máš pravdu, babinec ktorý žiadal recept je veková kategória 50 +...:-)
mimochodom, neviem, ako to riesia ini varechaci... no urobil som si na to v kucharskej knihe zvlastny folder, kde recept docasne zaradim (nesmiem vsak zabudnut ako tentokrat :-) )
uvital by som vsak nejaky priznak, kde by som to lepsie videl...
Ja som ho supla do tortovej formy, tak sa musel dlhšie piecť a potom som ho plnila krémom z karamelu, tvarohu a pudingu, maslové krémy nelubime :-)
Súťaž krásy určite nevyhrá, ale chutiiiiiii :-)