Foto: danda3
Ani sama som netušila, čo vznikne, až tortu dokončím, rozhodovala som sa medzi dvoma krémami, vyhral to tento arašidový, torta je pre syna k Zobraziť celý popisAni sama som netušila, čo vznikne, až tortu dokončím, rozhodovala som sa medzi dvoma krémami, vyhral to tento arašidový, torta je pre syna k narodeninám.☺
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
KORPUS: | |
3 x 3 ks |
|
3 x 80 g |
|
3 x 75 g |
|
3 x 2 PL |
|
3 x 1 ČL |
|
3 x 3 PL |
|
3 x 1 PL |
|
PLNKA: | |
1 ks |
|
cca 350 g |
|
4 - 6 PL |
|
POLEVA: | |
150 ml |
|
100 g |
|
NA OZDOBU: | |
|
|
|
Postup
-
1
Každý korpus pečiem zvlášť. Bielka šľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor, vyšľaháme do tuha, potom pridáme žĺtky s olejom, postupne silnú kávu a nakoniec jemne vmiešame múku (dala som špaldovú hladkú) + kakao + PDP.
-
2
Dáme do formy (26 cm), vystlanej papierom na pečenie a pri 180°C pečieme cca 10 - 12 minút, treba vyskúšať špajdlou.
-
3
Upečený plát, postup zopakujeme ešte 2x.
-
4
Zmäknuté maslo vyšľaháme s karamelovým salkom, potom po lyžiciach pridávame arašidové maslo s kúskami arašidov a dobre zašľaháme do krému. Arašidové maslo vyváži sladkosť karamelového krému, dajte si ho podľa chuti.
-
5
Pláty zbavíme šúp.
-
6
A začneme skladať tortu, krém si rozdelíme na 4 časti, tri na pláty a poslednú na boky. Plát + plnka + plát + plnka + plát + plnka.
-
7
Čokoládovú polevu pripravíme rozpustením čokolády v smotane vo vodnom kúpeli. Ak je ešte riedka, pridáme čokoládu. Dobre vymiešame a polejeme vrch torty.
-
8
Ľubovoľne ozdobíme, zvolila som nesolené arašidy a kakaové guličky. Dáme do chladu.
-
9
A nakoniec potrieme boky zvyškom krému. Dáme opäť do chladu.☺
-
10
♥
-
11
♥
@eviana Viem, Evka, viem... :-D