Šuhajdy

Starodávne šuhajdy (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Vhodné aj na Mikulášske posedenie. Je to niekoľko desaťročí starý recept z mojej písanky receptov na vianočne sviatky. Robievame ich často. Niekedy vylepšujeme...

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravujem náplň. Do uvareného mlieka/vody (môžete aj do nevareného, ak je konzumácia rýchla...) pridáme a premiešame cukor, mleté orechy a nadrvené piškóty alebo keksy v množstve, aby bola vyhovujúca stredne hustá plnka. Ochutíme trochu rumovou príchuťou/rumom.
  2. Čokoláda: Na miernom ohni roztopíme stužený tuk, primiešavame práškový cukor, BB puding, kakao, vanilkový cukor a nakoniec trochu rumovej príchute/rumu. Z takejto čokolády sme v detstve (je to už veeeeeľmi dávno) robili vianočné kolekcie do pozlátka.
  3. Do pripravených papierových košíčkov naspodok dávame čokoládovú polevu. Na polevu dáme plnku a plnku zalejeme opäť čokoládovou polevou. Necháme v chlade tuhnúť. Polostuhnutú polevu môžeme prizdobiť podľa vlastnej fantázie. Ak plnku do šuhájd pripravíme s vodou, sú vhodné aj pre tých, ktorí nemôžu konzumovať mlieko.