Srnčí chrbát (fotorecept)

Autor receptu: morenajea

spomienka na detstvo

15 minút
príprava

Postup

  1. Nad paru si dáme rozpustiť ceru. Postupne pridáme cukor, puding, kakao a celé vajíčko. Dobre rozmiešame a necháme tak 10 minút prevariť. Vznikne hustejšia masa, ak sa zdá moc hustá, stačí pridať trošku mlieka alebo hrudku masla.
  2. Formu na srnčí chrbát si vystelieme papierom na pečenie. Ten ešte vytrieme trochou oleja. Vlejeme prvú vrstvu. Do nej vkladáme stredom jeden rad piškótov rýchlo namočených v rume. Piškóty prelejeme na tenko našou čokoládovou zmesou a ukladáme druhú vrstvu piškótov - teraz po dva rady.
  3. Zalejeme zvyškom čokolády. Posledná vrstva by mala byť hrubšia.
  4. Dáme na noc stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť !