Srnčí chrbát (fotorecept)
Autor receptu: morenajea
spomienka na detstvo Postup- Nad paru si dáme rozpustiť ceru. Postupne pridáme cukor, puding, kakao a celé vajíčko. Dobre rozmiešame a necháme tak 10 minút prevariť. Vznikne hustejšia masa, ak sa zdá moc hustá, stačí pridať trošku mlieka alebo hrudku masla.
- Formu na srnčí chrbát si vystelieme papierom na pečenie. Ten ešte vytrieme trochou oleja. Vlejeme prvú vrstvu. Do nej vkladáme stredom jeden rad piškótov rýchlo namočených v rume. Piškóty prelejeme na tenko našou čokoládovou zmesou a ukladáme druhú vrstvu piškótov - teraz po dva rady.
- Zalejeme zvyškom čokolády. Posledná vrstva by mala byť hrubšia.
- Dáme na noc stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť !
|