Spring rolls

Autor receptu: chutimi

Klasické ázijské predjedlo

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľku, kapustu a bambusové výhonky si nakrájajte. Klíčky prepláchnite vodou. Bielok si vyšľahajte.
  2. Na panvici osmahnite mäso na troche oleja, pridajte bambusové výhonky, klíčky a jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením
  3. Ryžový papier namočte do teplej vody kým nezmäkne.
  4. Opatrne ho vystrite na čistú utierku.
  5. Na papier uložte vopred pripravenú náplň a najemno nakrájanú čínsku kapustu.
  6. Papier zrolujte do polovice. Kraje potrite bielkom.
  7. Preložte. Zvyšnú časť taktiež potrite bielkom a dorolujte.
  8. Pripravte si takto toľko kusov, na koľko máte chuť. Skúšal som rôzne dĺžky a hrúbky roliek. Odporúčam robiť čo najmenšie aby ste mali na rolke niekoľko vrstiev ryžového papiera. Ak sa Vám jedna vrstva poruší, obsah bude chrániť ďalšia vrstva od priameho kontaktu s olejom.
  9. V hrnci si rozohrejte dostatočné množstvo oleja a vysmažte v nich rolky. Ak máte fritézu, použite tú.
  10. Rolky uložte na papierovú utierku aby ste odstránili prebytočný olej z povrchu. Podávajte so sladkou chilli omáčkou. Dobrú chuť!