Spring rolls
Autor receptu: chutimi
Klasické ázijské predjedlo
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľku, kapustu a bambusové výhonky si nakrájajte. Klíčky prepláchnite vodou. Bielok si vyšľahajte.
- Na panvici osmahnite mäso na troche oleja, pridajte bambusové výhonky, klíčky a jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením
- Ryžový papier namočte do teplej vody kým nezmäkne.
- Opatrne ho vystrite na čistú utierku.
- Na papier uložte vopred pripravenú náplň a najemno nakrájanú čínsku kapustu.
- Papier zrolujte do polovice. Kraje potrite bielkom.
- Preložte. Zvyšnú časť taktiež potrite bielkom a dorolujte.
- Pripravte si takto toľko kusov, na koľko máte chuť. Skúšal som rôzne dĺžky a hrúbky roliek. Odporúčam robiť čo najmenšie aby ste mali na rolke niekoľko vrstiev ryžového papiera. Ak sa Vám jedna vrstva poruší, obsah bude chrániť ďalšia vrstva od priameho kontaktu s olejom.
- V hrnci si rozohrejte dostatočné množstvo oleja a vysmažte v nich rolky. Ak máte fritézu, použite tú.
- Rolky uložte na papierovú utierku aby ste odstránili prebytočný olej z povrchu.
Podávajte so sladkou chilli omáčkou. Dobrú chuť!