Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť soli, vajec, múku a vypracujeme tuhšie cesto.
  2. Cesto rozdelíme na bochníky. Bochník vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme rovnaké kolieska, na ne uložíme bryndzovú plnku (bryndza, uvarené v šupke, prelisované zemiaky, soľ, pažítka), cesto preložíme a poriadne po okrajoch popritláčame, aby sa pirohy neotvorili.
  3. Pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili. Uvarené pirohy vyberieme, posypeme opraženou slaninkou, pažítkou a kyslou smotanou.