Spišské pirohy – lekvárové s makom

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009
Spišské pirohy – lekvárové s makom

Suroviny

600-700 g
1 ks
300-330 g
300 g
200 g
130 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme.

  2. 2

    Do zemiakov pridáme časť soli, vajec, múku a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnomerné bochníky.

  3. 3

    Bochník vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme rovnaké kolieska, na ne uložíme lekvár a cesto preložíme a poriadne po okrajoch popritláčame, aby lekvár nevytiekol.

  4. 4

    Pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili. Uvarené pirohy vyberieme, posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom a polejeme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: